1e persbericht van zondag 4 april 2004

Eindhoven 04-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man beroofd

Vrijdagavond rond 22.00 uur is op de Rode Kruislaan een 21-jarige Eindhovenaar door vier jongens beroofd. Het slachtoffer wandelde over het fietspad van het Henri Dunantpark ter hoogte van het houten bruggetje. Vier jongens waarvan er twee een bivakmuts droegen kwamen uit de struiken te voorschijn. Twee van hen pakten het slachtoffer van achteren vast en hielden een mes op zijn keel. De twee andere daders doorzochten zijn zakken. Zijn portemonnee met ongeveer 100 euro, zijn identiteitspapieren, sleutels van zijn auto en gsm werden gestolen.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Zondag om 0.13 uur is op de Ten Hagestraat een 37-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets wilde stelen. De fiets is in beslaggenomen en gaat terug naar de eigenaar. De man, die vaker voor dit delict gepakt is, is ingesloten.

Eindhoven: Cocaïne

Zondag rond 3.10 uur is op t College een Fransman aangehouden ( leeftijd nog niet bekend). Portiers in de horeca zagen de man cocaïne snuiven en waarschuwden de politie. Politieagenten vonden in de kleding van de man tien bolletjes cocaïne van 3,5 gram per bolletje. De Fransman is ingesloten voor verder onderzoek en om zijn identiteit vast te kunnen stellen. De drugs zijn in beslaggenomen.

Helmond: Rijbewijs ingenomen

Zaterdagavond om 21.50 uur is op de Dorpsstraat een 44-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Hij blies tijdens een ademtest 1,45 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Deurne: Bromfietser gewond

Een man van 20 uit Liessel is zaterdagmiddag rond 13.10 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Liesselseweg. Hij kreeg geen vrije doorgang van een 45-jarige automobiliste uit Deurne die bij een woning linksaf sloeg om de oprit op te rijden. De bromfietser is met heup- en beenletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Hoogeloon: Dronken automobilist

Een dronken automobilist (33) uit Tilburg is zaterdagavond rond 20.10 uur met zijn auto op het Valensplein de struiken ingereden. De man die stomdronken was ging uit de auto en viel laveloos in een tuin waar politieagenten hem vonden. Een ademtest op het politiebureau gaf een alcoholpromillage van maar liefst 2,6 promille. De Tilburger is ter ontnuchtering ingesloten. Daarna wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zal zijn rijbewijs ingenomen worden.

Oirschot: Monitor gestolen

Zondag rond 3.10 uur is ingebroken in een school aan de Oude Grintweg. De daders hadden met een baksteen een ruit ingegooid en waren aan de haal met een monitor van een computer.