2e persbericht van zondag 4 april 2004

Eindhoven 04-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Agent redt man van verdrinkingsdood

Een 32-jarige agent van het afdelingsbureau Tongelre heeft zondagmiddag rond 12.20 uur een 49-jarige Eindhovenaar van de verdrinkingsdood gered. De politie kreeg een melding dat aan de Kanaaldijk Noord een auto te water was geraakt. De politiepatrouille was snel ter plaatse. Volgens omstanders was een man opzettelijk met de auto het kanaal ingereden. De auto was al onder water verdwenen. De agent ging direct te water. Hij wist de Eindhovenaar via een open raam van de auto naar buiten te trekken en zwom met het slachtoffer naar de kant. Ambulancepersoneel was inmiddels ter plaatse en zij hebben zich over het slachtoffer bekommerd. De man is zonder noemenswaardig letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man na bedreigingen aangehouden

Zondag rond 5.50 uur is op het Begijnenhof een man van 40 uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor op het Begijnenhof twee vrouwen en een man zonder enige aanleiding bedreigd met een mes. De politie kon op aanwijzingen van de betrokkenen de man snel daarna aanhouden. Hij had een mes op zak. Het mes is in beslaggenomen en de man is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zondag om 8.00 uur is in zijn woning een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had afgelopen nacht ruzie gekregen met zijn vriendin (26) , haar geslagen en geschopt en daarna op straat gezet. De vrouw liep meerdere kneuzingen op aan haar hoofd. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Zondagmorgen om 8.15 uur is op de Keizersgracht een 37-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij werd door een agent in burger betrapt toen hij bezig was een fiets te stelen op het 18e Septemberplein. Hij zag dat hij betrapt was en wilde er met een andere fiets vandoor gaan. Hij werd echter direct door politieagenten in de kraag gevat. De fiets die de man bij zich had was van diefstal afkomstig. Tijdens het onderzoek in zijn kleding vonden agenten een mes en drugs. De man zag echter nog kans om een bolletje met vermoedelijk cocaïne in te slikken. Hij is voordat hij werd ingesloten daarom nog even naar een ziekenhuis gebracht.

Geldrop: Vernielingen

Zondag om 5.20 uur is op het Tournooiveld in Geldrop een 23-jarige man uit Heeze aangehouden. Hij werd op heterdaad gepakt toen hij met een steen in de hand bezig was schade toe te brengen aan een geparkeerde vrachtauto. De politie was naar het Tournooiveld gestuurd omdat daar een groep jongens vernielingen pleegde. Een ruit van een telefooncel was vernield. Er was een fiets doorheen gegooid. Twee vuilnisbakken stonden in brand en er waren verschillende fietsen vernield. De Heezenaar is ingesloten voor verder onderzoek. De schade wordt op hem verhaald.

Helmond: Schilderij gestolen na inbraak

Zaterdagavond rond 21.15 uur is ingebroken in een praktijkruimte van een woning aan het Nieuwveld. De dader sloeg een ruit in en drong de praktijk binnen. Er werd een schilderij , een replica van een zeefdruk van Herman Brood, gestolen.

Valkenswaard: Inbraak bij garagebedrijf

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een garagebedrijf aan de Van Linschotenstraat. De inbrekers braken een poort open, beschadigden een auto die buiten geparkeerd stond en gingen aan de haal met Volvo S40. Die auto werd later rond 5.50 uur op de kop in een sloot in de Mgr. Smetsstraat teruggevonden.