Politie Drenthe

Nieuwsberichten vrijdagmiddag 2 april 2004

Assen 02-04-2004 - Nieuwsberichten Politie Drenthe

Oefenritje eindigt in ziekenhuis

EMMEN - Een 72 jarige bromfietsster uit Emmen is vrijdagmiddag met een paar gebroken ribben opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis. De vrouw kwam met haar Spartamet brommer ten val toen ze tijdens een oefenrit op de parkeerplaats aan Klokkenslag in botsing kwam met een auto die op een van de aanrijwegen reed. De 53 jarige bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

Dronken in de ochtendspits

NORG - De politie heeft vrijdagmorgen even na zeven uur een 29 jarige automobilist uit Assen een dagvaarding voor snelrecht uitgereikt. De man scoorde bij de ademtest 1.3 promille. De man was na een bijna aanrijding op de Donderseweg in Norg met zijn auto van de weg geraakt, waarna hij er lopend vandoor was gegaan. De politie kon hem ter hoogte van De Vluchtheuvel in de kraag vatten.

Diefstal sigaretten

HOOGEVEEN - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag drie pallets met sigaretten gestolen uit een vrachtwagen die geparkeerd stond in een loods aan de Stephensonstraat in Hoogeveen. De 46 jarige chauffeur uit Hoogeveen ontdekte de diefstal toen hij vrijdagmorgen tegen zeven uur op de combinatie stapte voor een rit naar Hamburg. Om in de loods te komen is een van de lichtkoepels op het dak gedemonteerd.. De exacte hoeveelheid en de waarde van de sigaretten zijn nog niet bekend.

Politie onderzoekt inbraak horecabedrijf Emmen

EMMEN - Bij een inbraak in een horecabedrijf aan het Marktplein hebben tot nu toe onbekende inbrekers in de nacht van donderdag op vrijdag de inhoud van de kassa en het geld uit twee speelautomaten en een wisselautomaat meegenomen. Om in het pand te komen is aan de voorkant een deur opengebroken. Hoeveeel geld er weg is, is niet bekend.

Hulpverleners rukken voor niets uit

ASSEN - Twee ambulances, een aanvliegende traumaheli, een duikploeg van de brandweer en twee politieauto's, totaal zo'n 15 hulpverleners zijn vrijdagmiddag uitgerukt op een melding dat er iemand zou zijn verdronken in een vijver aan de Burg. Bothenius Lohmanweg in Assen. Er zou een rolstoel op de rand van de vijver staan.Gelukkig bleek het allemaal niet zo ernstig te zijn. Wat was er gebeurd?Een 15 jarige patiënt van GGZ Drenthe locatie van Boeyenoord had zijn skelter in de vijver geduwd en was daarna in de bosjes rond de vijver verdwenen. Toen alle hulpverleners aanwezig waren kwam hij tevoorschijn. Einde verhaal.