Politie Drenthe

Nieuwsberichten zaterdag 3 april 1004

Assen 03-04-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Politie sluit weg af

HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagmiddag tegen vijf uur enige tijd de Fokkerstraat in Hoogeveen afgesloten in verband met een brand die door nog onbekende oorzaak woedde op een sloopterrein aan de Fokkerstraat. De 55 jarige eigenaar was met een kraan op het terrein aan het werk toen na een heftige ontploffing brand uitbrak op het terrein. De sloper kwam met de schrik vrij.

Schapen verbrand

EMMEN - Door nog onbekende oorzaak is vrijdagavond een schapenschuur in een weiland aan de Waanderweg in Emmen uitgebrand. Bij de brand kwamen zes ooien en 10 lammeren om.

Politie houdt bierdrinkers aan

NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft vrijdagavond naar aanleiding van meldingen uit de burgerij in Nieuw Amsterdam drie mannen van 18, 21 en 22 jaar aangehouden en ingesloten. De drie veroorzaakten overlast op de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam. Ze dronken bier op straat en flessen werden op het wegdek stuk gegooid. Alle drie hebben ze de nacht doorgebracht op het politiebureau.

Auto ramt winkelpui

ASSEN - De politie van Assen heeft de auto veiliggesteld van een 26 jarige automobilist uit Assen. Die wordt er van verdacht dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto een winkelpand aan de Overcingellaan in Assen is binnengereden. Hij is er daarna vandoor gegaan. De politie vermoedt, dat de man op de Overcingellaan de controle over zijn auto is verloren.

Getuigen ongeval gezocht

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen wil graag in contact komen met de bestuurster van een bruine Citroen Visa die vrijdagmiddag op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen was betrokken bij een verkeersongeval waarbij een tweejarig meisje haar been brak. Het meisje zou bij het oversteken tegen de auto van de tot nu toe onbekende vrouw gelopen zijn. Volgens de vader van het meisje was de vrouw even gestopt en was ze nadat ze het kind had opgepakt en een verontschuldigend gebaar had gemaakt, weggereden. Ook getuigen worden verzocht zich te melden.

Alcomobilisten moeten betalen

EMMER COMPASCUUM / HOOGHALEN - Twee automobilisten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag van het Openbaar Ministerie een schikking aangeboden van 390 euro nadat ze bij politiecontroles door de mand vielen omdat ze met alcohol achter het stuur zaten.

Een 31 jarige automobilist uit Emmer Compascuum werd op de Westelijke Doorsnee in zijn woonplaats aan de kant gezet. Hij scoorde 1,1 promille. Een 19 jarige automobilist uit Beilen kwam op 1 promille. Hij liep tegen de lamp op de Oude Provincialeweg in Hooghalen.

Bestuurders zonder gordel beboet

EMMEN - De politie van Emmen heeft vrijdagmiddag bij verkeerscontroles op de Hoofdstraat en de Waanderweg in Emmen 15 automobilisten opgeschreven omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. Verder kregen drie bromfietsers een bekeuring omdat ze zonder helm reden.

Scoutingclub zonder bier

ASSEN - Een scoutingclub aan de Hoflaan in Assen is gedupeerd door een inbraak in het clubgebouw. Onbekenden hebben, waarschijnlijk op klaarlichte dag, een paar kratjes bier en een krat cola weggenomen. Om in het clubgebouw te komen is een nooddeur vernield.

130 euro wegens overlast

HOOGEVEEN - Een 45 jarige inwoner van Hoogeveen kreeg na een ontnuchterend nachtje cel van de officier van justitie een schikking van 130 euro wegens het veroorzaken van overlast en vernieling. De politie heeft de man in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij in de Amalia van Solmsstraat in Hoogeveen waar hij bij mensen aanbelde en een paar bloempotten had vernield.

Bert Visser verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361965 of 0651- 611629. .