Politie Drenthe

Nieusberichten zondag 4 april 2004

Assen 04-04-2004 - Nieuwsberichten Politie Drenthe

Inhalende automobilist schept fietsster

HOLLANDSCHEVELD - Een inwoonster van Hollandscheveld (leeftijd onbekend) is zaterdagavond rond halfelf voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen nadat ze op de Rechtuit in haar woonplaats frontaal was geschept door een tegemoet komende auto , bestuurd door een inwoner van Hollandscheveld (leeftijd onbekend) De automobilist reed ten gevolge van een inhaalmanoeuvre op de linker weghelft. De politie roept de bestuurder (ster) van de ingehaalde auto op zich bij de politie te melden.

Automobilist met rugklachten naar ziekenhuis

GASSELTERNIJVEEN - Een 22 jarige automobilist uit Gasselternijveen is zaterdagavond laat met rugklachten en verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De man belandde op de Hunzelaan in zijn woonplaats met zijn auto in de sloot nadat hij in een bocht naar rechts de controle over zijn auto was kwijtgeraakt.

Alco's

EMMEN / ZUIDWOLDE / RUINERWOLD / TYNAARLO

Een 56 jarige automobilist uit Emmen liep zaterdag tegen middernacht tegen de lamp toen hij zonder licht met zijn auto over de Spoorstraat in Emmen reed.. Omdat hij volgens de agenten duidelijk de blaasproef saboteerde heeft de hulpofficier van justitie van hem een bloedproef gevorderd. Hij is met een rijverbod van 12 uur naar huis gestuurd.

Een 33 jarige bestuurder uit Ruinen moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs doen. Hij werd zaterdagnacht op de Hoofdstraat in Zuidwolde betrapt met 1,5 promille alcohol. Hij kreeg een dagvaarding.

Een 62 jarige automobilist uit Ruinerwold scoorde 1,6 promille bij de ademtest. Hij viel door de man bij een controle op de Burgemeester Brouwerstraat in zijn woonplaats. Ook van het is het rijbewijs ingevorderd.

Het was al bijna zondagmorgen toen een 26 jarige automobilist uit Groningen in Tynaarlo bij een oprit van de A28 werd gecontroleerd. Hij scoorde rond 1 promille en kreeg een rijverbod van vier uur. Omdat de man militair is gaat zijn dossier naar de auditeur militair in Arnhem.

Politie neemt bromfiets in beslag voor onderzoek

GASSELTERNIJVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bromfiets van de weg gehaald die met een snelheid van rond 100 kilometer per uur langskwam op de Ir. Van Veelenweg bij Gaselternijveen. De 23 jarige bestuurder uit Ede zal even moeten afwachten wat het technisch onderzoek oplevert, alvorens hij zijn brommertje weer terug krijgt.

Politie treft gestolen auto aan

EMMEN - Tijden de surveillance stuitte de politie zaterdagavond op een carpoolplaats aan de Ermerweg in Emmen op een Hyundai busje die op 23 maart was gestolen in Hardenberg. Het viel de agenten op dat het slot van de achterklep vernield was. Bij nader onderzoek bleken de contactkabels er los bij te hangen.

Caravan en transporter gestolen

ASSEN - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een bedrijf aan de W.A. Scholtenstraat in Assen een caravan gestolen. Bij een naastgelegen bedrijf is een VW transporter ontvreemd. De politie vermoedt, dat beide diefstallen met elkaar te maken hebben. Om op het terrein te komen zijn een hek en een afrastering vernield.

Vernieler in cel

RODEN - De politie heeft zaterdagavond een 22 jarige inwoner van Roden aangehouden en ingesloten. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn bij het plegen van vernielingen aan de Sporthal aan het Nijlandspark in Roden. De politie trof de man, na meldingen uit de buurt, aan op het dak van de sporthal. Onderzoek wees uit dat er een ruit en een lichtkoepel vernield waren.

Politie arresteert stappers

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Grote Kerkstraat in Hoogeveen drie inwoners van Hoogeveen aangehouden en ingesloten wegens belediging en bedreiging. Tijdens de horecasurveillance maakte een 19 jarige inwoner beledigende opmerkingen naar een vrouwelijke agente. Hij schold haar uit voor kankerteef en kutwijf. Toen de agenten de man wilden aanhouden bedreigde hij ze met een fietspomp. Het lukte de agenten met behulp van pepperspray en twee burgers de man te arresteren en mee te nemen. Hij is in verzekering gesteld.

De twee burgers moesten hun hulp aan de politie bekopen met een mishandeling door twee vrienden van de aangehouden man. Ook de twee vrienden, een 19 en een 20 jarige inwoners van Hoogeveen zijn aangehouden en na voorgeleiding ingesloten.

Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bert Visser 0592-361965 of 0651-61 1629.

Collega Dana Everts neemt de voorlichting op maandagmorgen 5 april om 08.00 uur van mij over.