Politie Friesland

Politieberichten van 03/04 (13.00 uur) t/m 04/04 (13.00 uur)

Fryslân 04-04-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten, kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telelfoonnummer (0900) 88 44.

Drachten: aanhouding zes verdachten.
De politie heeft zondag rond 04.30 uur aan de Raai zes jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. De politie had gezien dat de jongens uit Ureterp autospiegels vernielden, schopten tegen borden en pallets en borden versleepten. De jongens zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht en zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De zaak wordt afgehandeld door bureau HALT.

Leeuwarden: aanhouding vier verdachten
De politie heeft zaterdag rond 14.30 uur in een elektronicazaak aan de Franklinstraat vier verdachten aangehouden. De verdachten, en 31-jarige vrouw en drie mannen van 27 jaar, 32 jaar en 31 jaar, komen uit Amsterdam. De vier hadden geprobeerd twee laptops te stelen. Winkelpersoneel heeft de verdachten aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Ferwert: scooter in beslaggenomen
De politie heeft zaterdag rond 16.55 uur aan de Ljouwerterdyk een scooter in beslag genomen van een 19-jarige inwoner van Blije. Tijdens een routinecontrole bleek de scooter te bezitten over een vermogen van
1,9 KW. Omdat dit veel te hoog is, is de scooter in beslaggenomen.

Damwoude: aanhouding verdachte
De politie heeft zaterdag rond 21.20 uur een 52-jarige inwoner van Damwoude aangehouden in een woning aan de Coninckstraat. De man zou rond 16.45 uur aan de Woudweg in Dokkum drie jongens hebben bedreigd met een voorwerp wat op een pistool leek. Tussen 19.00 uur en 19.30 uur zou de verdachte twee mannen in de Coninckstraat eveneens hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie kon de verdachte aanhouden omdat een getuige zich meldde bij de politie en vertelde wie de verdachte was. Bij de aanhouding van de verdachte heeft de politie twee speelgoedpistolen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden.

Drachten: aanrijding met letsel
Zaterdag rond 18.00 uur is aan de Folgeralaan een 64-jarige automobiliste uit Drachten gewond geraakt bij een aanrijding. De automobiliste reed op de Folgeralaan in de richting van Rottevalle. Toen zij linksaf wilde slaan zag zij een tegemoetkomende automobilist uit Surhuisterveen over het hoofd. De 25-jarige Surhuistervener kon de vrouw niet meer ontwijken, waardoor een botsing ontstond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De automobiliste is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Driesum: luchtbuks in beslaggenomen
De politie heeft zaterdag rond 22.30 uur een luchtbuks in beslaggenomen en een 16-jarige jongen uit Driesum aangehouden. De jongen fietste op de Van Sijtzamaweg in een groepje zonder fietsverlichting. Toen de politie de groep hierop wilde aanspreken, gooide de verdachte zijn fiets neer en ook gooide hij de luchtbuks weg. De jongen is meegenomen naar het bureau. De politie heeft de luchtbuks in beslaggenomen.

Harlingen: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 01.40 uur aan de Voorstraat een 21-jarige inwoner uit Harlingen aangehouden. De man had een vuilcontainer door een ruit van een winkel aan de Voorstraat gegooid. Op het politiebureau bekende de verdachte. Een 62-jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

Franeker: aanhouding verdachte
De politie heeft zaterdag rond 23.00 uur aan de Leeuwarderweg een 14-jarige jongen uit Franeker aangehouden. De jongen had een fiets in het water gegooid. Een 33-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte. De fiets is opgedregd.

Dokkum: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 02.55 uur aan de Markt een 23-jarige inwoner van Dokkum aangehouden. De politie zag dat de man een autospiegel vernielde. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Grou: twee verdachten aangehouden
De politie heeft zondag rond 01.00 uur aan de Nieuwe Kade een 15-jarige inwoonster van Hilversum en een 17-jarige inwoner van Hilversum aangehouden. De twee hadden een bootje gestolen. De politie kwam de twee op het spoor nadat een melder had verteld dat een onbekende persoon zijn bootje wilde wegnemen aan de Kleine Buren. Deze melder gaf de politie een signalement van deze onbekende persoon. Aan de hand van dit signalement kon de politie de man even later aanhouden in een bootje op de Nieuwe Kade. Ook het meisje wat in de boot zat, is aangehouden. Beiden zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Op het bureau bekenden zij de diefstal van het bootje.

Heerenveen: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 04.50 uur aan de Oude Koemarkt een 27-jarige inwoner van Sonnega aangehouden. De verdachte was uit een horecagelegenheid gezet omdat hij gasten lastig viel. De verdachte bleef proberen de horecagelegenheid weer binnen te komen en werd erg vervelend. Een 34-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte van belediging en mishandeling.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 04.15 uur aan de Nieuwestad een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man had een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden geschopt en twee maal zonder reden in het gezicht geslagen.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Tussen vrijdag 12.30 uur en zondag 08.30 uur is aan de Gealanden een witte Opel Kadett weggenomen. De auto heeft kenteken XT-66-VS. Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: fietser gewond
Een 26-jarige fietser uit Leeuwarden is zondag rond 10.00 uur gewond geraakt toen hij tegen een stilstaande auto reed. De fietser reed in de Eksterstraat en reed met hoge snelheid de Leeuwerikstraat waar een auto geparkeerd stond. De fietser is met onbekend letsel per ambulance naar MCL-Zuid gebracht.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De volgende bestuurders zijn routinematig betrapt op het rijden onder invloed (achtereenvolgens plaats en tijd van de controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden): Ureterp, Selmien, zaterdag rond 19.55 uur, 44-jarige automobilist uit Frieschepalen, 695 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod van acht uren.
Sint Nicolaasga, Kerkstraat, zaterdag rond 20.05 uur, 30-jarige automobilist, 255 ug/l, ongeldig rijbewijs, rijverbod van een uur. Burgum, Lageweg, zondag rond 01.10 uur, 32-jarige automobilist uit Brussel, 700 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod van acht uren. Damwoude, Hoofdweg, zondag 02.40 uur, 21-jarige automobilist uit Surhuisterveen, 280 ug/l, rijverbod van een uur.
Leeuwarden, Borniastraat, zondag rond 03.20 uur, 47-jarige automobilist uit Leeuwarden, 590 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod van zes uren.
Koudum, Tjalke van der Walstraat, zondag rond 05.00 uur, 22-jarige automobilist uit de gemeente Graafstroom, 630 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod van zeven uren.
Veenwouden, Feintenslaan, zondag rond 04.50 uur, 25-jarige automobilist uit Burgum, 460 ug/l, rijverbod van vier uren.

Naast de rijverboden en invordering wordt tegen deze bestuurders proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed opgemaakt.