Politie Friesland

Politieberichten van 04/04 (13.00 uur) t/m 05/04 (07.00 uur)

Fryslân 05-04-2004 - Voor meer informatie over de politiebrichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Appelscha: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 15.30 uur aan de Wester Es een 32-jarige inwoner van s-Gravendeel aangehouden. De man bezocht het AZC ondanks het feit dat hij daar een centrumverbod heeft. Nadat de man weigerde het AZC te verlaten, heeft de politie hem aangehouden. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Lippenhuizen: rijden onder invloed
De politie heeft zondag rond 18.30 uur aan de Boerestreek een 28-jarige automobilist uit Nijega gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de bestuurder blies 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 21.20 uur aan de Anne Vondelingweg een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man had in Metslawier aan de Wilhelminastrjitte een auto vernield van een 42-jarige inwoner van Oosternijkerk. Aan de hand van het kenteken kon de man in Leeuwarden worden aangehouden. Op het politiebureau bleek de verdachte onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 390 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Goutum: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 23.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Wirdum aangehouden aan de Boksumerdyk. De bestuurder had rond 22.00 uur een rijverbod van twee uren gekregen omdat hij onder inlvoed van alcohol op zijn bromfiets reed op de Bredyk in Jelsum. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen. De bestuurder bleek niet in het bezit van bromfietscertificaat en had geen achterlicht. Op het bureau blies de jongen 280 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

Scharsterbrug: aanrijding met letsel
Een 65-jarige automobiliste uit Noardburgum is zondag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Rijksweg A6. De vrouw is vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen en schrok wakker toen de auto slingerde. De bestuurster probeerde te corrigeren, maar hierdoor sloeg de auto over de kop. Uiteindelijk kwam de auto op de kop in de sloot terecht. De vrouw is ter observatie per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Drogeham: invordering rijbewijs
De politie heeft zondag rond 21.50 uur het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Eastermar. De bestuurder reed met een snelheid van 131 km./u over de Landyk. Ter plaatse is een maximale snelheid toegestaan van 80 km/u.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft zondag rond 04.40 uur een 24-jarige bromfietser uit Leeuwarden gecontroleerd aan de Voorstreek. De man reed zonder helm, had een rijontzegging bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 1220 ug/l. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt wegens rijden tijdens rijontzegging en rijden onder invloed.