Overige persberichten 4 april

's-Hertogenbosch 04-04-2004 - .

Bezit harddrugs 's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is door een beveiligingsmedewerker in een horecazaak aan de Torenstraat een 22 jarige Bosschenaar aangehouden. De man wilde op het toilet cocaïne gaan snuiven maar werd betrapt. Hij is overgedragen aan de politie. De verdachte was in het bezit van twee gripzakjes inhoudende cocaïne die met toestemming van de verdachte worden vernietigd.

Baldadigheid 's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten tijdens hun surveillance dat een 21 jarige Bosschenaar op de Pelssingel op het dak van een camper stond te dansen. De agenten konden direct geen schade ontdekken waarop de Bosschenaar een bekeuring terzake baldadigheid kreeg.

Mishandeling 's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg een 19 jarige Bosschenaar, naar aanleiding van een door hem geplaatste opmerking, ruzie met een 31-jarige plaatsgenoot. Na enig gescheld over en weer deelde de 19-jarige een flinke vuistslag uit, waardoor zijn rivaal een fikse bloedneus en een gescheurde kin opliep. Dit speelde zich af op de Hinthamerstraat onder de ogen van enkele politiemensen die ter plaatse hun horecadiensten oefenden. De verdachte kon dan ook onmiddellijk worden aangehouden. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en kon daarna naar huis.

Rijbewijs ingevorderd Drunen - Op de Parklaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 28 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. De blaastest wees uit dat de man zo veel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser onder invloed Nieuwkuijk - In de nacht van zaterdag op zondag trok een 16 jarige snorfietser uit 's-Hertogenbosch door zijn rijgedrag de aandacht van de politie. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Diefstal portemonnee Boxtel - Zaterdagmiddag is een 31 jarige vrouw uit Boxtel slachtoffer geworden van zakkenrollerij. In een winkel aan de Rechterstraat is haar portemonnee met diverse persoonlijke bescheiden, een bankpas en een geldbedrag van ongeveer 100 euro uit haar schoudertas weggenomen.

Alcohol in het verkeer
Sint Oedenrode - In de nacht van zaterdag op zondag is tegen een 66 jarige Helmonder proces-verbaal opgemaakt. De man reed na overmatig alcoholgebruik met zijn auto over de Nijnselweg. Hij moest zijn auto 3 uur laten staan vanwege het rijverbod dat hem is opgelegd.

Vught - Op de Taalstraat overkwam een 19-jarige automobilist uit Oosteind hetzelfde. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Onder invloed op bromfiets
Uden - Omdat hij zonder helm over de Leeuweriksweg reed kreeg een 17 jarige bromfietser uit Uden een stopteken. Hij bleek toen ook nog onder invloed van alcohol te verkeren en is aangehouden. De bromfiets waarop hij reed was zwaar opgevoerd. Voor alle feiten wordt tegen de Udenaar proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel
Veghel - Zaterdagavond heeft een 16 jarige bromfietser uit Sint Oedenrode beenletsel opgelopen bij een verkeersongeval. Hij is in ziekenhuis behandeld. De jongen reed over de Kolonel Johnsonstraat en verleende op de kruising met de Hoogstraat geen vrije doorgang aan een 27 jarige automobiliste uit Breda.

Bezit harddrugs
Zeeland - Bij controle van een personenauto zaterdagavond op de Kerkstraat in Zeeland vond de politie een vijftal zakjes cocaïne De bestuurder van de auto, een 20 jarige inwoner van Vierlingsbeek, is aangehouden. Hij verklaarde geen eigenaar van de drugs te zijn. De eigenaar van de drugs, een 20 jarige inwoner van Overloon kon later worden aangehouden. Bij zijn fouillering zijn nog eens 3 zakjes cocaïne aangetroffen.

Belediging
Uden - In de nacht van zaterdag op zondag kon een 21-jarige inwoner van Beek en Donk het niet nalaten om tussen het uitgaanspubliek op de Markt zijn middelvinger op te steken tegen surveillerende politieagenten. Hij is aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Rijbewijs ingevorderd
Boekel - In de nacht van zaterdag op zondag is van een 20 jarige automobilist uit Wijchen het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Kluisstraat in Boekel en bleek bij controle een behoorlijke hoeveelheid alcoholhoudende drank gebruikt te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Fikse geldboete na snelheidsovertreding
Veghel - In de nacht van zaterdag op zondag werd vastgesteld dat een 23 jarige Poolse automobiliste met een snelheid van 120 kilometer per uur over de N265 reed. Op het weggedeelte waar zij reed geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. In overleg met de officier van justitie kreeg zij een geldboete opgelegd van 515 euro. De boete is direct betaald.

Dronken automobilist verlaat plaats ongeval
Schaijk - Zondagmorgen botste een 40-jarige inwoner van Schaijk op de Haagstraat tegen een boom. Een poging om zijn auto los te krijgen lukte niet waarop de bestuurder naar huis is gelopen. Hij is in zijn woning aangehouden en bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Lokaalvredebreuk en verzet
Oss - In de nacht van zaterdag op zondag is een 21 jarige Ossenaar aangehouden. De verdachte was toch een horecazaak aan De Schakel binnen gegaan, terwijl hij daarvoor een ontzegging had. Bij de komst van de politie gedroeg hij zich zeer agressief en verzette hij zich uit alle macht tegen zijn aanhouding. Hij kon niet worden gehoord vanwege zijn aanhoudende agressiviteit en is ingesloten.