Politie Limburg-Zuid

Amokmaker bespuugt agenten

Valkenburg a/d Geul 02-04-2004 - Op donderdag 01 april 2004 werd de politie ter assistentie geroepen omdat een man vernielingen had aangericht in een restaurant aan de Grotestraat Centrum in Valkenburg.

Omstreeks 22.30 uur bleek dat een bezoeker in dat restaurant een glas had stukgegooid en een reclamebord van die zaak had vernield. De ter plaatse gekomen agenten hielden de 32-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) meteen aan op verdenking van het plegen van vernielingen. De verdachte zag tijdens zijn aanhouding nog kans om de eigenaar van het restaurant tegen zijn been te trappen. De agenten zetten de man in de politieauto en brachten de amokmaker over naar het politiebureau. Onderweg trapte de man tegen het gezicht van één van de agenten en spuugde hij hen in het gezicht.

De man was zo agressief dat hij zich ook bij de insluiting bleef verzetten door te schoppen en de arrestantenverzorgers in het gezicht te spugen. Nadat de verdachte was ingesloten werd hij uiteindelijk rustig. De eigenaar van het restaurant deed bij de politie aangifte van vernieling en mishandeling die de zaak verder zal onderzoeken.