Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving 4 april

Alkmaar 04-04-2004 - 18.30 uur

Onder invloed in de auto

Heiloo, zaterdag 3 april 2004.

Zaterdagavond om 18.15 uur is een 68-jarige automobilist uit Heiloo bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Oudburgerlaan in Heiloo. De man werd gecontroleerd nadat hij tegen een voorligger was gereden (blikschade). Hij blies 635 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Dronken man wil rijden

Heerhugowaard, zaterdag 3 april 2004.

Zaterdagavond om 23.30 uur is een 37-jarige automobilist uit Heerhugowaard gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Middenweg in Heerhugowaard. De man stond op het punt te gaan rijden terwijl hij duidelijk onder invloed was. Toen hem dit verboden werd, werd de man opstandig en ontstond er bijna een handgemeen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij blies 965 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man verklaarde goed in staat te zijn een auto te besturen.

Onder invloed met bromfiets tegen auto

Alkmaar, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend om 0.45 uur is een 18-jarige bromfietser uit Alkmaar bekeurd nadat hij onder invloed tegen een auto was gereden op de Rekerdijk in Alkmaar. De jongen schatte in dat hij de weg nog over kon steken, maar de auto was er eerder dan hij dacht waarna een botsing ontstond. De brommer was zwart van kleur en had geen licht. De jongen was onder invloed: hij blies 365 ug/l terwijl 220 ug/l het toegestane maximum is. Hij is niet gewond geraakt.

XTC ingenomen

Heiloo, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend om even na 1.00 uur heeft een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Pastoor van Muijenweg in Heiloo 26 XTC-pillen bij een 18-jarige jongen uit Bergen aangetroffen. Voor de jongen binnen kon komen werd hij gefouilleerd door de portier, die bij de vondst van de harddrugs onmiddellijk de politie inschakelde.

Onder invloed zonder rijbewijs

Zuid-Scharwoude, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend even na 5.00 uur is een 18-jarige automobilist uit Langedijk bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Bosgroet in Zuid-Scharwoude. De jongen blies 640 ug/l. Verder bleek hij geen rijbewijs te hebben. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontroles

Bergen, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend is er van 11.00 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Bergerweg in Bergen waarbij twaalf bekeuringen zijn uitgedeeld voor te hard rijden en het rijden zonder autogordel.

Schoorl, zondag 4 april 2004.

Zondagmiddag zijn tien bekeuringen uitgedeeld wegens rijden zonder autogordel tijdens een verkeerscontrole langs de Damweg in Schoorl.