Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 4 april

Den Helder 04-04-2004 - 18.30 uur

Vernieling auto en ruit woning

Callantsoog, zaterdag 3 april 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto vernield langs de Stuijvezandeweg in Callantsoog: vier ruiten zijn ingegooid en drie autobanden zijn lek gestoken. Tevens zijn twee ruiten van de woning van de eigenaar van de auto ingegooid met een stoeptegel. Eerder op de avond waren er al eieren tegen de woning gegooid. De politie van Noord-Holland Noord onderzoekt de toedracht van de vernielingen.

Woninginbraak

Den Helder, zaterdag 3 april 2004.

Zaterdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de 2e Vroonstraat in Den Helder. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Het is nog onbekend wat er vermist wordt.

Onder invloed in de auto

Schagen, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend om 0.30 uur is een 23-jarige automobilist uit Rotterdam bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Loet in Schagen. De man blies 600 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De automobilist was tegen een stilstaande auto aangereden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Onder invloed op de bromfiets

Den Burg, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend om 3.15 uur is een 16-jarige bromfietser uit Texel bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Weverstraat in Den Burg. De jongen blies 580 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij reed tevens zonder helm.

De Koog, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend is een 24-jarige bromfietser uit Texel bekeurd nadat hij onder invloed over de Dorpsstraat in De Koog reed. Hij blies 445 ug/l.

Dode man in gracht

Den Helder, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend omstreeks 8.30 uur is een 47-jarige inwoner van Den Helder aangetroffen in de Keizersgracht ter hoogte van de spoorbrug in Den Helder. Het slachtoffer is vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag verdronken. De toedracht van zijn overlijden is nog onbekend.