Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving 4 april

Hoorn 04-04-2004 - 18.30 uur

Gewonden na zware mishandeling met knuppel

Hoorn, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend even na 1.00 uur zijn er twee mannen mishandeld en gewond geraakt op het Breed in Hoorn. De mannen, 36 en 37 jaar oud en woonachtig in Hoorn, zijn door een 20-jarige man uit Hoorn met een knuppel op hun hoofd geslagen. De twee mannen hadden even hiervoor gegeten in een eetgelegenheid in de Dubbele Buurt in Hoorn waar de 20-jarige man werkt. Om vooralsnog onbekende redenen is de 20-jarige achter de mannen aangegaan en heeft ze met een knuppel neergeslagen. Later in de nacht is de 20-jarige verdachte aangehouden en zit vast. De slachtoffers zijn naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. De 36-jarige man is na behandeling naar huis gegaan, de 37-jarige man ligt nog met een schedelbasisfractuur in het ziekenhuis.

Onder bedreiging beroofd

Obdam, zaterdag 3 april 2004.

Zaterdagavond rond 20.00 uur is een 14-jarige jongen uit Hoorn onder bedreiging van een mes beroofd op het NS-station van Obdam. Drie jongeren bedreigden de jongen waarbij één van hen met een mes een scheur in de jas van het slachtoffer maakte. Ook werd hij meerdere keren geschopt waardoor hij op de grond viel. Nadat de jongen zijn diskman had afgegeven gingen de drie daders er vandoor.

Woninginbraak

Hoogkarspel, zaterdag 3 april 2004.

Zaterdagavond is er ingebroken in een woning aan De Gouw in Hoogkarspel. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning in te slaan. Er zijn een filmcamera en geld verdwenen.

Onder invloed op de bromfiets

Lutjebroek, zondag 4 april 2004.

Zondagochtend even voor 4.00 uur is een 18-jarige bromfietser uit Stede Broec bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Pieter Janszoon Jongstraat in Lutjebroek. Hij blies 580 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.