Politie Groningen

Twee doden en een zwaargewonde na steekincident (03/04/04)

Appingedam 03-04-2004 - Een 23-jarige vrouw en haar moeder zijn zaterdagochtend na een steekincident in en bij hun woning aan de Pieter Ybemastraat in Appingedam om het leven gekomen. De vader van de vrouw raakte zwaargewond.

De ex-man van de 23-jarige vrouw, een 36-jarige man uit Winschoten, kwam bij hun woning, waarna hij alle drie familieleden met een steekwapen stak. Moeder en dochter bezweken aan hun verwondingen. Medische hulp aan beide vrouwen kwam te laat. De vader raakte zwaargewond en werd na medische behandeling ter plaatse naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte nam vervolgens zijn baby van bijna zes maanden mee en vluchtte in zijn auto. De politie beschikte over het kenteken van de verdachte zijn auto, waarna met meerdere politie-eenheden werd uitgekeken naar de verdachte. Al snel werd de 36-jarige in zijn auto in Ten Boer gesignaleerd. Na een korte achtervolging kon de verdachte door de politie op de Provincialeweg N360 worden klemgereden en worden ingerekend. De baby werd naar het ziekenhuis gebracht en gaat het goed met hem.

Onderzoek
De politie heeft inmiddels een mes aangetroffen en het voorwerp in beslag genomen. De politie heeft een uitgebreid technisch onderzoek verricht. De politie zal diverse buurtbewoners en getuigen horen. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord. Enkele buurtbewoners en getuigen hebben eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Zij waren de politie en het ambulancepersoneel zeer behulpzaam.