Politie Zuid-Holland-Zuid

04/04 Weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

04-04-2004 - Persberichten district II

BEROVING PARK: GETUIGEN GEZOCHT
GORICHEM- Een 13-jarige jongen uit Gorinchem heeft vrijdagavond 2 april aangifte gedaan van een beroving in het Gijsbert van Andelpark aan de Schelluinse kade. Hij fietste diezelfde avond rond 19.00 uur door het park en werd tegengehouden door drie jongens. Zij bedreigden hem, doorzochten zijn zakken en haalden geld uit zijn portemonnee. Het slachtoffer slaagde erin hard weg te fietsen.

De politie vraagt eventuele getuigen van dit incident contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief)

Het signalement van de daders:
Dader 1:

· licht getint uiterlijk

· leeftijd 14/15 jaar

· kort zwart haar, bijna doorlopende wenkbrouwen
· 1.65 meter lang

· kleding: grijs Kappa sportjack en een grijze slobberbroek

Dader 2:

· licht getint uiterlijk

· leeftijd 13/14 jaar

· 1.60 meter lang

· kleding: grijs beige jasje met een schapenvacht op de kraag

Dader 3:

· licht getint uiterlijk

· leeftijd 13/14 jaar

· zwart krullend haar

· kleding: vermoedelijk een zwart jasje

VERKEERSVEILIGHEIDSCONTROLE
GIESSENBURG- Vrijdagavond 2 april heeft de politie tussen 18.00 en 23.00 uur een verkeersveiligheidscontrole gehouden op de Parallelweg in Giessenburg. Agenten hebben vastgesteld dat er op dit weggedeelte erg hard wordt gereden; er zijn dan ook 19 proces-verbalen opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer is toegestaan.

AANHOUDING KAPOT TRAPPEN SPIEGEL
SLIEDRECHT- Vrijdagavond 2 april kwam een melding binnen dat er een spiegel van een auto getrapt was op de Kerkbuurt. Tevens gaf de meldster het signalement van de verdachten door. Daardoor konden even later drie jongens, 15, 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Sliedrecht, op de A.W. de Landgraafstraat worden aangehouden.

ALCOHOLCONTROLES
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Vrijdagavond 2 april heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden op de Peulenlaan, Buitendams en de Afrit van de A15. In totaal 1149 ademtesten zijn uitgevoerd, waarbij 10 personen zijn aangehouden in verband met rijden onder invloed. Zij kregen allen een rijverbod. Een 43-jarige man uit Werkendam had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. SLIEDRECHT- Vrijdagavond 2 april heeft de politie op de Sportlaan, Stationsweg en de N482 een alcoholcontrole gedaan. Er zijn 496 ademtesten afgenomen, vijf mensen zijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij kregen allen een rijverbod.
ALBLASSERDAM- Zaterdagavond 3 april heeft de politie op De Helling gecontroleerd op rijden onder invloed. Er zijn 118 ademtesten afgenomen en zes aanhoudingen verricht.

INBRAAK WINKEL
GORINCHEM- Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april ingebroken in een winkel aan de Arkelstraat. De inbreker(s) kwamen binnen door de schuifpui van de winkel te forceren. De buit bestond uit navigatiesystemen en foto-apparatuur. De technische recherche is ingeschakeld.

WONINGINBRAKEN
BLESKENSGRAAF- Zaterdagavond 3 april is er ingebroken in een woning aan de Dorpstraat. Toen de bewoner zaterdagavond thuis kwam, zag hij dat al de lichten in de woning brandden en de gordijnen waren gesloten. Eenmaal binnen, bleek het hele huis te zijn doorzocht. De inbreker(s) waren binnen gekomen door een raam aan de zijkant van het huis te forceren. De buit bestond uit sieraden en geld.De Technische Recherche is ingeschakeld.
BLESKENSGRAAF- Er is op zaterdagavond 3 april ingebroken op de Abbekesdoel. De inbreker(s) kwamen binnen door de slotschoot van de achterdeur terug te duwen. De buit bestond uit sieraden en een digitale camera. De Technische Recherche is ingeschakeld.

VECHTPARTIJ
HOORNAAR- Zondagmorgen 4 april rond 02.00 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Dorpsweg. Ter plaatse stonden 30 a 40 personen buiten op straat. Een 19-jarige jongen uit Hellouw is aangehouden omdat hij meerdere malen geprobeerd zou hebben te gaan vechten. Zijn 17-jarige vriendin uit Giessenburg is aangehouden omdat zij klappen zou hebben uitgedeeld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
LEERDAM- Een 41-jarige man uit Herwijnen is zondagmorgen 4 april op de Parallelweg aangehouden. Hij reed daar met hoge snelheid, ca. 90 kilometer per uur, en ramde een verkeerszuil. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.