Politie Zuid-Holland-Zuid

04/04 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-04-2004 - Persberichten District I

TASJESDIEF IN DE KRAAG GEVAT
DORDRECHT- Vrijdagavond 2 april is een 29-jarige vrouw uit Dordrecht op de Beverwijkstraat van haar tas beroofd. Ze werd door een jongen op de grond gegooid en hij ging er vervolgens met haar tas vandoor. De vrouw liet het er echter niet bij zitten en rende achter hem aan terwijl ze riep: Houd de dief. Een jongen (identiteit onbekend) reageerde hierop en wist de dief in te halen en vast te pakken. Door hulp ven meerdere omstanders werd de tas afgepakt en de dief in bedwang gehouden tot de politie kwam. De man, 25 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht, is in verzekering gesteld. Hij wordt ook verdacht van de beroving van een 57-jarige vrouw op maandag 29 maart op het parkeerdek bij het P.A. de Kokplein. Zij werd eveneens op de grond gegooid en haar belager ging er met haar tas, met portemonnee vandoor.

VERNIELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Zaterdagmorgen 3 april kwam er een melding binnen dat er een man met een stalen buis ruiten insloeg op de Willem Marisstraat in Dordrecht. Toen de politie ter plaatse kwam, ging de man er vandoor. Na een korte achtervolging kon de man aangehouden worden op de Weissenbruchstraat. Hij was onder invloed van alcohol. De man is 20 jaar oud en komt uit Dordrecht.

ACHTERVOLGING
DORDRECHT- Zaterdagavond 3 april heeft er een achtervolging plaatsgevonden in Dordrecht. Agenten zagen op de Albert Neuhuysstraat een witte Toyota Starlet met piepende banden keihard rijden. Vervolgens is de auto een stopteken gegeven, dat echter genegeerd werd. Een achtervolging was het gevolg, door verschillende straten van Dordrecht. Onderweg reed de bestuurder op de verkeerde kant van de weg, hij reed door rood stoplicht heen en verschillende autos moesten hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Om weggebruikers te waarschuwen reed de politie met zwaalicht en sirene. Op de Prinses Julianastraat wilde de bestuurder linksaf de Mecklenburgstraat inrijden met hoge snelheid. Hij slipte en de auto kwam tot stilstand en werd klemgezet door het politievoertuig. De bestuurder, 30 jaar oud en afkomstig uit Vlaardingen, ging er echter rennend vandoor. Hij is uiteindelijk aangehouden in een tuin op de Rene Chalonstraat. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en bovendien geen rijbewijs te hebben, omdat dat al eerder is ingevorderd.

GEVAARLIJK VERKEERSGEDRAG
ZWIJNDRECHT- Zaterdagavond 3 april heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland. Hij reed met zijn auto op de A16 achter de auto van een paar maatjes van hem. Ze reden met hoge snelheid vlak achter elkaar aan. De bijrijder uit de voorste auto klom hierbij tot aan zijn middel uit het open dak van de auto. De snelheid bedroeg toen zon 140 kilometer per uur. De bestuurder van de tweede auto passeerde vervolgens de eerste auto met een snelheid van zon 166 kilometer per uur. Hij is aangehouden bij het Koninginneviaduct. De bestuurder van de andere auto kreeg een proces verbaal voor het overtreden van de snelheid en zijn bijrijder kreeg een proces verbaal voor zijn gevaarlijke verkeersgedrag.

TANKEN ZONDER BETALEN
PAPENDRECHT- Op de Veerweg zijn zondagmorgen 4 april twee mannen aangehouden, een 26-jarige uit Arnhem en een 25-jarige uit Den Helder. Zij hadden even daarvoor getankt bij een benzinestation aan de A15 en waren vertrokken zonder te betalen. De 26-jarige man, de bestuurder, bleek ook teveel alcohol te hebben gedronken.

DRUGSCONTROLE OP A16
ZWIJNDRECHT- Zaterdagavond 3 april is een drugscontrole geweest op de A16. Deze controle werd gedaan door de Politie-Zuid-Holland-Zuid in samenwerking met de Politie Rotterdam Rijnmond (drugshond) , het KLPD en de Belastingdienst. Er zijn ongeveer vijftien buitenlandse voertuigen gecontroleerd op aanwezigheid van drugs. Twee Fransmannen, 24 en 21 jaar oud, zijn aangehouden omdat zij hennep, hash en cocaïne in de auto hadden. Zij zijn in verzekering gesteld.