Binnensticht, 12.35 uur

Utrecht 03-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Mishandeling
DEN DOLDER Vrijdagmiddag 2 april raakte aan de Dolderseweg een 23-jarige vrouw gewond toen zij na een woordenwisseling werd aangevallen door drie mannen.

De vrouw was in een gebouw aan de Dolderseweg aanwezig om de kat van een vriend te verzorgen. Nadat zij zijn woning verlaten had trof zij drie mannen die toevallig voorbij liepen. Er ontstond een woordenwisseling naar aanleiding van het voetbalshirt dat de vrouw droeg. Vervolgens werd de vrouw geslagen en geschopt en met een mes in de mouw van haar jas gestoken, waarna het drietal er vandoor ging. Thuis gekomen bleek de vrouw een snijwond in haar arm te hebben opgelopen en deed zij aangifte bij de politie van mishandeling en poging doodslag. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen beroofd van mobiele telefoon
ZEIST Een 14-jarige jongen uit Odijk is vrijdagavond 2 april op de Panweg beroofd van zijn mobiele telefoon.

De jongen kwam net uit het zwembad en zat met een vriendje op een bankje toen een viertal jongens hem lastig vielen. Zij vroegen de jongen om geld en toen hij dit niet gaf pakten zij zijn mobiele telefoon en renden weg. Het slachtoffer rende nog achter de daders aan, maar raakte ze kwijt. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Binnensticht via tel. Nr. 0900-8844.

Geslagen en getrapt
ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 33-jarige man uit Zeist gewond toen hij door drie jongens werd getrapt en geslagen op de Van Reenenweg.

De 33-jarige man werd om 03.40 uur met de taxi naar huis gebracht, toen hij op de Van Reenenweg zag dat drie jongens de tuin vernielden van het bedrijf waar hij werkt. Hij stapte uit en vroeg de jongens te stoppen met hun vernielingen. Hierop richtte de agressie zich op de man en werd hij door het drietal geslagen en geschopt. De taxichauffeur bracht het slachtoffer naar het politiebureau. Daar kwam een ambulance ter plaatse en werd geconstateerd dat de Zeistenaar vermoedelijk een gebroken rib had opgelopen. Hij is vervoerd naar het Lorentz ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Ongeval letsel
ZEIST Vrijdagmiddag raakte een vrouwelijke fietser gewond bij een aanrijding met een personenauto op Hoog Kanje.

De bestuurder van de auto, een 34-jarige vrouw uit Zeist, kwam om 16.15 uur vanaf de parkeerplaats van het winkelcentrum en wilde vanaf Hoog Kanje in de richting van de Irenelaan rijden. De vrouw op de fiets (leeftijd onbekend) reed aan de verkeerde zijde van de weg en reed richting Hoog Kanje. De twee zagen elkaar niet en kwamen met elkaar in botsing. De fietser is met onbekend letsel vervoerd naar het Diakonessen ziekenhuis in Zeist.