Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht 04-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Mishandeling op de markt
UTRECHT Zaterdagmiddag 3 april raakten twee vrouwen gewond na een woordenwisseling op de markt op het Vredenburg.

Om 14.35 uur kreeg de politie de melding van een mishandeling en ging ter plaatse. Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Amsterdam, werd geduwd door een 50-jarige vrouw uit Utrecht. Zij sprak de Utrechtse hier op aan, waarna een andere 32-jarige Utrechts vrouw zich er mee bemoeide en direct een klap uitdeelde. De dochter van deze vrouw, een 13-jarig meisje uit Utrecht, trok vervolgens aan de haren van het slachtoffer. De vader en moeder van het slachtoffer, 58 en 56 jaar uit Amsterdam, probeerden hun dochter te helpen. Bij haar moeder werden ook haren uitgetrokken en de 26-jarige Amsterdamse kreeg nog meer klappen en trappen. Het 26-jarige slachtoffer liep letsel op in haar gezicht en ook mist zij plukken haar. Zij deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de verdachte vrouwen, 50, 32 en 13 jaar uit Utrecht, aangehouden. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel
UTRECHT Zaterdagmiddag raakte een 32-jarige vrouw uit Delft gewond toen zij met de fiets op de Oudenoord werd aangereden door een auto.

Om 16.50 uur reed een 37-jarige Utrechter met zijn auto vanaf de Herenweg de Oudenoord op, in de richting van de Draaiweg. Op dat moment stak de 32-jarige vrouw met haar fiets de Oudenoord over, waarbij zij de auto over het hoofd zag. De automobilist kon de aanrijding niet meer voorkomen. Bij de botsing kwam de vrouw ten val en brak hierbij waarschijnlijk verschillende ledematen. Zij is vervoerd naar het UMC.

Twee berovingen
UTRECHT Zaterdagavond werden twee automobilisten op verschillende plaatsen beroofd van hun tas die zij naast zich op de passagiersstoel van hun auto hadden liggen.

Om 19.50 uur werd een 30-jarige vrouw uit Almere-buiten beroofd van haar tas, toen zij met haar auto stond te wachten voor het verkeerslicht op het Westplein. Twee jongens op een scooter sloegen de ruit in en pakten de tas van de vrouw mee. De jongens reden op een grijze scooter, hadden een licht getinte huidskleur en droegen beiden geen helm. Eén van de jongens droeg een wit petje.

Om 20.35 uur werd een 37-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar tas, toen zij met haar auto stond te wachten op de kruising van de Bijnkershoeklaan met de Kon. Wilhelminalaan. Ook hier werd door twee jongens vanaf een scooter de ruit ingeslagen en de tas weggegrist. Het betroffen twee jongens van tussen de 15 en 20 jaar oud met een getinte huidskleur. Zij zijn 1.70 a 1.80 meter groot, hebben kort zwart haar en droegen donkere kleding.

Getuigen van één van beide berovingen kunnen contact opnemen met de politie van het district Marco Polo via tel. nr. 0900-8844.