Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 05-04-2004 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Alcoholcontrole

LEUSDEN- Op de Doornseweg werd zondagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 180 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en werden vervoerd naar het politiebureau.

Geslagen met stok

LEUSDEN- Op zondagmiddag raakte een man gewond aan zijn hoofd nadat hij geslagen was. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was op de Lockhorsterweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze een 14-jarige jongen uit Leusden aan met een forse bloedende hoofdwond. De jongen gaf aan te zijn geslagen met een stok door een andere 14-jarige jongen uit Amersfoort. Deze jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op de Heiligenbergerweg werd zondagochtend een man aan gehouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 03.00 uur werd de 39-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies op het bureau 630 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Vernielers aangehouden

WOUDENBERG- Op zondagmiddag werden drie mogelijke vernielers aangehouden. Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een geparkeerde bus zou worden vernield die stond geparkeerd op de Schans. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachten niet meer aan. In de bosjes werden de wieldoppen gevonden die van de bus waren afgehaald en er werd een leeggespoten brandblusser aangetroffen. Met een signalement op zak gingen de agenten op onderzoek uit. In de omgeving werden twee 14-jarige jongens uit Hollandsche Rading aangehouden. Uit onderzoek kwam vast te staan dat een 20-jarige man uit Woudenberg ook betrokken was geweest bij de vernieling. Hij kwam zichzelf melden aan het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT Op zondagochtend is een 25-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor openbare dronkenschap.

Omstreeks 04.45 uur liep de man over de Lieve Vrouwenstraat, waar hij voor overlast veroorzaakte. De man werd door de politie enkele malen aangesproken op zijn gedrag en verzocht om weg te gaan, maar hierop reageerde hij niet. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Geluidsoverlast

AMERSFOORT Op zondagavond is een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden na verschillende malen overlast te hebben veroorzaakt op de Van Asch van Wijckstraat. Buurtbewoners deden melding van de overlast die de man veroorzaakte, waarop hij in zijn woning werd aangehouden.