Eemland zuid, 13.15 uur

Utrecht 04-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Negen jongens aangehouden na openlijke geweldpleging AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag 2 april negen jongens aangehouden in de leeftijd van 15 tot 23 jaar. Zij zouden twee andere jongens hebben bedreigd en mishandeld.

s Middags om 14.40 uur kreeg de politie de opdracht om te gaan naar de Hogeweg in Amersfoort. Daar troffen agenten twee jongens die even daarvoor waren bedreigd en mishandeld door een groep van negen jongens op scooters. De twee jongens, gegevens onbekend, reden op de fiets in de richting van Barneveld toen zij werden belaagd. Op basis van signalementen en met hulp van een getuige trof de politie later de groep van negen jongeren nabij het winkelcentrum in de Amersfoortse wijk Nieuwland. De negen verdachten, uit Amersfoort en Hoogland, zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het publiek dat bij de aanhouding toestroomde moest door een politieagent met diensthond op afstand worden gehouden. De aangehouden jongeren hadden een ander verhaal over het incident. De politie onderzoekt de zaak.

Gewelddadige man aangehouden
AMERSFOORT Zaterdagmorgen 3 april heeft de politie een 37-jarige man aangehouden die zich gewelddadig gedroeg op de Fuchsiastraat.

Om 11.05 uur kreeg de politie de melding dat in de Fuchsiastraat een man door een onbekende in zijn gezicht was geslagen. Het 58-jarige slachtoffer uit Amersfoort ging op bezoek bij kennissen in de Fuchsiastraat toen hij door een onbekende man werd benaderd en zonder aanleiding in zijn gezicht werd geslagen. De dader, een 37-jarige man uit Amersfoort, bleek onder invloed van alcohol. Hij trapte ook nog een ruit van een voordeur in. De politie die ter plaatse kwam hoorde van getuigen dat de dader in een woning naar binnen was gegaan. Daar is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbreker aangehouden
AMERSFOORT Door een alerte getuige heeft de politie een 30-jarige man uit Rotterdam aan kunnen houden die in de nacht van zaterdag op zondag had ingebroken in een pand aan de Ibisstraat.

Om 03.40 uur kreeg de politie de melding dat een getuige een inbreker had gezien in een pand aan de Ibisstraat. De getuige wist ook een signalement door te geven en dat de verdachte met goederen onder zijn jas er vandoor ging. Even later kon de politie de dader aanhouden op de Leisterstraat. De inbreker bleek een 30-jarige man uit Rotterdam te zijn. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.