Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht 04-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Auto tegen boom
ACHTERBERG Zaterdagmiddag 3 april raakte een 25-jarige automobilist met zijn auto van de weg op de Noordelijke Meentsteeg. Hij botste tegen een aantal bomen, maar bleef ongedeerd.

Om ongeveer 15.50 uur reed een 25-jarige man uit Waardenburg met zijn auto over de Noordelijke Meensteeg. Vermoedelijk door een te hoge snelheid verloor hij de macht over het stuur en kwam in de rechterberm terecht, waar hij tot stilstand kwam tegen een aantal bomen. De auto raakte zwaar beschadigd, maar de bestuurder bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de zaak.

Alcomobilist
ELST In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 april heeft de politie een 19-jarige man aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Om 04.40 uur zagen agenten op de Veenendaalsestraatweg een auto met een lekke band rijden. Toen zij de bestuurder op de Rijksstraatweg in Elst aan de kant zetten rook de man sterk naar alcohol. De auto had schade aan voor- en achterzijde. Na navraag bij de meldkamer bleek dat de auto even daarvoor betrokken was bij een aanrijding op de Kerkewijk in Veenendaal en dat de bestuurder was doorgereden. De 19-jarige automobilist is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij 635 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. De politie onderzoekt de aanrijding in Veenendaal.