Rijn & Venen 11.40 uur

Utrecht 04-04-2004 - persberichten district Rijn & Venen

Automobilist mishandeld

WOERDEN- Een 32-jarige automobilist uit Waarder is zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur aangehouden omdat hij kort daarvoor een 49-jarige automobilist uit Gouda had mishandeld.

De twee automobilisten kregen ruzie op de snelweg A2 toen de verdachte het slachtoffer afsneed op de afrit naar Woerden. De 49-jarige automobilist maakte hierop heftige gebaren naar de 32-jarige automobilist. Toen beide bestuurders vervolgens op de Europabaan reden zette de 32-jarige man zijn auto plotseling stil voor de automobilist uit Gouda, stapte uit en liep vervolgens op het slachtoffer af die inmiddels ook was uitgestapt. De 49-jarige bestuurder werd vervolgens gespuugd en geslagen. Toen de man op de grond viel, schopte de agressieve man het slachtoffer in het gezicht. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn gezicht en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Jonge vandalen aangehouden

WOERDEN- Zaterdagavond om 17.30 uur heeft de politie 3 jongeren aangehouden in de leeftijd van 11, 12 en 13 jaar vanwege het bekladden van speeltoestellen in een speeltuin aan de Hazelaarstraat. De politie was gewaarschuwd door een getuige en ter plaatsen zagen agenten een groep van ongeveer 20 jongelui. Twee jongens van 11 en 13 jaar en een meisje van 12 jaar, allen uit Woerden gaven toe de bekladding op hun geweten te hebben en zijn vervolgens aangehouden. De schade zal op de drie jongeren verhaald worden en zij zijn met toestemming van de ouders doorverwezen naar bureau HALT.

Alcoholcontrole

OUDEWATER/HARMELEN/MONTFOORT - Zaterdagavond en zondagnacht is op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 156 automobilisten de blaastest afgelegd. Drie van hen zijn aangehouden omdat zij reden onder invloed van alcohol. Op IJsselveld in Montfoort werd om 23.25 uur een 38-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden. De ademanalyse wees uit dat er sprake was van 845 ug/l alcohol. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. De man is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Op dezelfde locatie werden ook een 21-jarige bestuurder uit Waddinxveen en een 58-jarige bestuurster uit Harmelen aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was respectievelijk 350 en 320 ug/l. Beiden kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Alcoholfietser

NIEUWERSLUIS- In de nacht van zaterdag op zondag is een 15-jarige jongen uit Breukelen aangehouden omdat hij fietste onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man fietsen op de Mijndensedijk zonder fietsverlichting en spraken de jongen hierop aan. De jongen fietste toen hard weg, maar werd enige tijd later op de Rijkstraatweg weer gesignaleerd. De agenten hielden de jongen aan en merkten dat hij alcohol had gedronken. De blaastest bevestigde dit. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de jongen 564 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De jongen is met diverse bekeuringen op zak naar huis gebracht.