Eemland noord, 11.40 uur

Utrecht 03-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vrouw in woning beroofd
SOESTERBERG Vrijdag 2 april is een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Moerbessenweg beroofd, terwijl ze aan de praat werd gehouden.

Omstreeks 12.00 uur werd er bij het 71-jarige slachtoffer aangebeld door een ongeveer 25-jarige vrouw die beweerde een nieuwe bewoonster uit de straat te zijn. De 25-jarige vrouw heeft vermoedelijk de voordeur open weten te laten voor haar handlangers. Terwijl zij met de bewoonster in gesprek bleef is er voor enkele honderden Euros aan geld weggenomen uit de woning. Het slachtoffer zag dat de 25-jarige vrouw wegliep in de richting van de Kampweg, terwijl twee iets oudere vrouwen de andere kant opliepen. Volgens het slachtoffer was de 25-jarige vrouw klein en zeer slank. Ze heeft zwart haar tot op de schouders en droeg een lange zwarte rok met roesjes. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland noord via tel. Nr. : 0900-8844.

Schietpartij in horecabedrijf
SOEST Op vrijdagavond 2 april werd er geschoten in een horecagelegenheid aan de Steenhoffstraat. Een 24-jarige man uit De Meern raakte gewond. De dader was een bekende van het slachtoffer, maar wist te ontsnappen.

Om 17.55 uur kreeg de politie de melding dat er was geschoten in een horecagelegenheid aan de Steenhoffstraat. Ter plaatse trof de politie het 24-jarige slachtoffer aan, die was getroffen in zijn been. De dader was gevlucht en werd niet meer in de omgeving aangetroffen. Dader en slachtoffer kenden elkaar en hadden onderling een geschil. De 24-jarige Meerenaar is vervoerd naar het Lichtberg ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en hoopt de dader snel aan te kunnen houden.

Politie zoekt betrokkene ongeval
BUNSCHOTEN - Vrijdagmiddag 2 april was er een aanrijding tussen een auto en een bromfietser op de Molenstraat. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto, die doorreed zonder zijn gegevens door te geven.

Een 16-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg reed met zijn bromfiets om 14.30 uur over de Molenstraat. Ter hoogte van de wegversmalling reed een personenauto links van hem. De automobilist week naar rechts uit voor een tegemoetkomende vrachtauto, waardoor hij de bromfietser sneed. De bromfietser kwam ten val. Hij liep schaafwonden op en zijn bromfiets raakte beschadigd. De automobilist is wel even gestopt, maar reed weg toen hij zag dat hij zelf geen schade had. Hij heeft zijn gegevens niet doorgegeven aan de 16-jarige bromfietser. De politie zoekt de automobilist en/of mogelijke getuigen van het ongeval om de zaak correct af te kunnen handelen. De automobilist was een man van 45 a 50 jaar oud, 1.80 - 1.90 meter lang, had een normaal postuur, licht haar en droeg een bril. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland noord via tel. nr. 0900-8844.