Heuvelrug 12.30 uur

Utrecht 03-04-2004 - persberichten district Heuvelrug

Jonge inbrekers aangehouden

MAARSBERGEN- Vrijdagmiddag rond 17.30 uur zijn twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden omdat zij waren betrapt bij het plegen van een inbraak.

Een beveiligingsambtenaar had gezien dat twee jongens zich verdacht ophielden op de Valkenheide. Toen de jongens er vandoor gingen, besloot de beveiligingsambtenaar polshoogte te nemen. Hij ontdekte dat er een inbraak gepleegd was in een pand aan de Valkenheide. Vervolgens is hij de jongens achterna gefietst. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de twee jongens uit Woudenberg aanhouden bij Motel Maarsbergen. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. De ouders zijn op de hoogte gebracht.

Auto-inbreker gewond

VEENENDAAL- Een 19-jarige man uit Veenendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Om 03.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Helling een gewonde man zou liggen. Ter plaatse vonden agenten de 19-jarige man die beweerde neergestoken te zijn. De man had een wond aan zijn rechterarm. Een bloedspoor leidde de politie echter naar een geparkeerde auto waarvan een ruit was ingeslagen. De man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Vrijdag tussen 09.30 en 14.30 uur is op de Rondweg West een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 65 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van een auto-gordel, het niet-handsfree bellen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.