Utrecht stad 10.55 uur

Utrecht 03-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Aanrijding letsel
UTRECHT Vrijdagochtend 2 april raakten een jongen en een meisje gewond toen zij met hun bromfiets in botsing kwamen met een auto.

Om 10.00 uur reden een 16-jarige jongen uit Vleuten en een 18-jarig meisje uit Vleuten met de bromfiets vanaf de Albert Schweitzerlaan de Henri Dunantlaan op. De jongen, die aan het stuur zat, verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto. Daarin reed een 56-jarige vrouw uit Vleuten. De bromfiets botste op de auto en de jongen en het meisje kwamen ten val. Het meisje is met een gebroken been vervoerd naar het ziekenhuis en de jongen had schaafwonden.

Berover aangehouden
UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 2 april werden een 18-jarige en een 19-jarige man op het Vredenburg bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verdachte is later door de politie aangehouden.

Om 05.10 uur liepen een 18-jarige en een 19-jarige man uit Utrecht over het Vredenburg. Zij werden benaderd door twee andere mannen die onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld eisten. De slachtoffers gaven dit niet en liepen door, waarbij zij door de daders werden gevolgd. De slachtoffers wisten de politie te waarschuwen, die onmiddellijk ter plaatse kwam. Eén van de daders was weggelopen, maar degene die met het wapen had gedreigd kon worden aangehouden. De man, een 18-jarige man uit Utrecht, is ingesloten op het politiebureau.

Benzinedief aangehouden
UTRECHT In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april heeft de politie een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat deze bij een benzinestation was weggereden zonder te betalen.

Om 00.10 uur kreeg de politie de melding dat de auto met drie inzittenden was weggereden zonder te betalen bij een benzinestation aan de Einsteindreef. Politieagenten zagen de auto rijden en volgden de auto. Op de Koppestokstraat konden de bestuurder en twee passagiers, mannen van 19 en 23 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. Tijdens de achtervolging had de bestuurder een rood verkeerslicht genegeerd. Op het bureau bleek de 21-jarige chauffeur ook een vervalste OV-jaarkaart in zijn bezit te hebben. Hij is ingesloten op het politiebureau en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De overige inzittenden konden na verhoor het bureau weer verlaten.

Alcoholcontrole
UTRECHT In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april hield de politie een alcoholcontrole op de Waterlinieweg.

Tussen 21.00 uur en 03.30 uur werden 1.015 automobilisten gecontroleerd. 21 bestuurders zijn aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten. De man die met het meeste alcohol op werd aangehouden was een 29-jarige man uit Nieuwegein. Ademanalyse wees uit dat hij 745 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. De politie heeft het rijbewijs van de Nieuwegeiner ingevorderd.

Ongeval letsel
UTRECHT Vrijdag 2 april raakte een 8-jarig meisje op de Nijeveldsingel gewond toen zij tijdens het spelen de weg opliep en daar werd aangereden door een automobilist.

Om 16.35 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Ter plaatse bleek dat het meisje tikkertje had gespeeld met een vriendinnetje en de weg op was gelopen. Daar reed een 72-jarige man met zijn auto, die het meisje niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer raakte gewond aan haar been en is overgebracht naar het Diakonessen ziekenhuis.