Ingezonden persbericht

Ewals Cargo Care zet activiteiten Acumen verder

BRUGGE, 20040405 -- Met ingang van 05/04/04 zullen de activiteiten die tot op heden werden uitgevoerd door Acumen Distribution Services Ltd. voortgezet worden door Ewals Cargo Care. Deze omzetting is het gevolg van de beslissing van de moedermaatschappij van Acumen, het Britse AutoLogistics Holding, om de activiteiten van Acumen te reduceren vanaf die datum.


Om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren zullen een aantal medewerkers van Acumen met ingang van die datum in dienst treden bij Ewals Cargo Care. In België betreft de overeenkomst 17 medewerkers van het kantoor te Brugge. Ewals Cargo Care, met Belgische hoofdzetel in Genk, had reeds 225 mensen in dienst op kantoren in Genk, Geel en Gent.

Bovendien zullen de trailers uit de Acumen vloot opgenomen worden in bestaande vloot van Ewals Cargo Care. Daarmee groeit de vloot van Ewals Cargo Care van 3500 eenheden naar 4300. Daarvan zijn er ongeveer 3000 Megatrailers, waardoor de positie van Ewals Cargo Care als grootste mega-operator in Europa nog verder versterkt wordt.

In een eerste fase zullen de activiteiten van Acumen, die hoofdzakelijk betrekking hebben op automotive transporten van en naar de UK, als een aparte divisie binnen Ewals Cargo Care voortgezet worden. In een volgende fase zullen de activiteiten geïntegreerd worden binnen de bestaande verkeren van Ewals Cargo Care. Deze samenvoeging past in de strategie van Ewals Cargo Care om een leidende positie in te nemen op de Europese markt van automotive transporten, waar het zelf al een gevestigde waarde is.

Binnen België is deze uitbreiding complementair met de bestaande activiteiten. Ewals Cargo Care België was tot op heden actief als logistieke dienstverlener voor diverse industrieën. De activiteiten omvatten zowel transporten, warehousing en supply chain management. Door de integratie van de cross channel verkeren versterkt Ewals Cargo Care België ook zijn positie binnen de Europese groep, die zijn hoofdkantoor heeft in het Nederlandse Venlo en geleid wordt door de Belg Rudi Roex.


Over Ewals Cargo Care

Ewals Cargo Care is een Europese logistiek dienstverlener, en een belangrijke speler in Europees vervoer en distributie. Met zijn eigen netwerk van vestigingen, transportbedrijven en pakhuizen in 14 Europese landen, biedt Ewals volledige oplossingen voor het vervoer, opslag en het beheren van een grote verscheidenheid van goederen in verschillende industriesegmenten. Naast de eigen vloot van 3500 eenheden (weg en intermodaal) heeft Ewals Cargo Care initiatieven ontwikkeld voor het beheren van de volledige leveringsketen en non-asset gebaseerde transportprogramma's. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ewals.com.
Ingezonden persbericht