Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 april 2004


Onderwerp: autokrakers alsnog achter de tralies.


Twee autokrakers (beiden 18 jaar) die meenden aan de aandacht van de politie te zijn ontsnapt zijn vanmorgen alsnog aangehouden voor een autokraak in Loenen. Het duo is in verzekering gesteld.


Surveillerende agenten zagen vannacht omstreeks 03.00 uur twee jonge mannen in een auto aan de Eerbeekseweg in Loenen zitten. Toen zij de agenten zagen ging het duo er te voet als een haas vandoor. Nadat de agenten de politieauto hadden gekeerd zagen zij nog net een glimp van het tweetal op de Reuweg, waar zij in de aldaar gelegen tuinen verdwenen.


Wel werd in de buurt een auto uit Litouwen inclusief de contactsleutel aangetroffen. De politie stelde de auto veilig en zette de zoekactie voort waarbij zelfs een politiehond werd ingezet. Inmiddels was al duidelijk dat de verdachten getracht hadden een autoradio te stelen en daarvoor het slot van de bewuste auto hadden geforceerd.


De zoekactie leverde geen direct resultaat op en de opkomende ploeg werd geïnformeerd over het voorval van afgelopen nacht. Met het signalement van de ontsnapte mannen gingen de agenten op pad en even na 07.30 uur werd de eerste verdachte aan de Eerbeekseweg aangehouden en kort daarop de tweede aan de Klarenbeekseweg.


Beide jongemannen zijn voor verder onderzoek in gesloten en in verzekering gesteld.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58---- --