Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Philip Abernathy gastspreker op DSDM-informatiebijeenkomst Offshore Development

Assen, 25 maart 2003 Philip Abernathy, medeoprichter en algemeen directeur van Wisdom Information Consultants, een Nederlandse IT consultancy organisatie gespecialiseerd in systeemintegratie, spreekt op 6 april aanstaande over Wisdom s ervaringen met offshore development en de DSDM-methodologie tijdens de DSDM-informatiebijeenkomst in De Meern. Daarnaast zullen Matthew Noghani, CIO van KPN - Contrado en Frans Groeneveld, Global IT Programme & Sourcing manager van Uniqema, beiden klant van Wisdom, de interactieve presentatie illustreren met de door hun opgedane ervaringen op dit vlak.

In 1996 startte Wisdom een softwareontwikkelingscentrum in Bangalore, het sillicon valley van India. Hier werd een aantal omvangrijke oplossingen grotendeels gerealiseerd, waaronder de applicatie EZXS . Dit is een informatiesysteem gebouwd voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), waarmee boorputgerelateerde informatie wordt ontsloten en via het NAM-intranet in verschillende grafische formaten kan worden weergegeven. Wisdom heeft ook bij diverse andere projecten, waaronder callcenter applicaties voor KPN en Telfort, efficiënt gebruik gemaakt van het offshore team in India. Het toepassen van combinaties van RAD- en DSDM-methodologieën vormde hierin een belangrijk onderdeel.

De aanwezige kennis en know-how is in India de laatste jaren zodanig gegroeid, dat je bepaalde activiteiten niet eens meer zelf moet willen ontwikkelen. Wij hebben al in een vroeg stadium de toegevoegde waarde, die een IT-ontwikkelcentrum in India kan bieden, gesignaleerd. Weten hoe je om moet gaan met de culturele verschillen is echter de sleutel naar succes. Wij hebben 40 van onze medewerkers samen met het Indiase team laten deelnemen aan een speciale training teneinde tot een optimaal succes te komen , aldus Abernathy.

Programma

Het programma start om 18:00 uur met ontvangst. Rond 21:00 uur is het officiële programma afgelopen en vindt er een informele borrel plaats. Deelname aan dit seminar is geheel kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen aan info@dsdm.nl onder vermelding van kennisdeling offshore 6 april .

Over DSDM

DSDM Consortium Benelux is een vereniging die het gebruik van de Dynamic Systems Development Method (DSDM) in de Benelux actief ondersteunt. De methode is niet alleen leveranciersonafhankelijk, maar ook onafhankelijk van ontwerpmethode (gestructureerd of objectgeoriënteerd) en van ontwikkelomgevingen. DSDM wordt succesvol toegepast in organisaties in de publieke, dienstverlenende en commerciële sector. De leden van het consortium, waaronder ABN AMRO, Philips, Schiphol, Cap Gemini Ernst & Young en LogicaCMG, dragen bij aan de continue verrijking van de methode op basis van hun praktijkervaringen. Deze kennis wordt middels producten en diensten aan de lidorganisaties ter beschikking gesteld. Voor meer informatie, zie www.dsdm.nl.

Over Wisdom

Wisdom Information Consultants, opgericht in 1995, is een Nederlandse IT consultancy organisatie gespecialiseerd in systeem integratie. Hierbij ligt de nadruk op de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Wisdom is bedreven in het snel Bedenken, Bouwen en Beheren (B3) van zakelijke IT-oplossingen, waarbij het gebruik van internettechnologie centraal staat. Deze oplossingen resulteren in verbeterde bedrijfsresultaten, efficiency en een verhoogd niveau van dienstverlening. Met inzet van de nieuwste technologie (o.a. Open Source, Java en XML) maakt Wisdom IT weer rendabel. Wisdom beschikt over gecertificeerde experts op het gebied van SAP Portals, IBM Websphere, Lotus Domino, Oracle, Open Text en Microsoft. De oplossingen van Wisdom worden gebruikt bij organisaties zoals Shell, NAM, Vodafone, KPN, Uniqema, Wolters Noordhoff, diverse gemeenten en de thuiszorg. Meer informatie vindt u op www.wisdom.nl.