Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Johan Cruyff College van start bij ROC van Amsterdam

Amsterdam, 30 maart 2004 - Na de succesvolle introductie van de Johan Cruyff University op hbo-niveau zal komend schooljaar ook op mbo-niveau een opleiding voor talentvolle sporters starten onder de naam Johan Cruyff College. Op 6 april aanstaande zal Johan Cruyff aanwezig zijn om het College te openen. De opleiding wordt gegeven in het splinternieuwe schoolgebouw van het ROCvA in Amsterdam Zuidoost, direct achter het Arena stadion.

Het Johan Cruyff College geeft talentvolle sporters de kans om een mbo opleiding te volgen en tegelijkertijd hun sport te beoefenen. Het Johan Cruyff College heeft een lesprogramma dat per leerling wordt aangepast aan de trainingen en de wedstrijden. Ook tijdens (buitenlandse) trainingskampen kan de opleiding voortgezet worden, onder andere via internet en intranet. In drie jaar kan op het Johan Cruyff College de mbo opleiding Marketing & Communicatie worden gevolgd. Na het behalen van het diploma zijn de sporters klaar voor een baan als commercieel medewerker bij een sportgerelateerd bedrijf, een sportclub, sportbond of bij de overheid. Ook kunnen de sporters doorstromen naar het HBO, bijvoorbeeld naar de Johan Cruyff University, die verbonden is aan de Hogeschool van Amsterdam. Het Johan Cruyff College en de Johan Cruyff University werken samen aan het ontwikkelen van een uniek 6-jarig mbo-hbo programma.

Het Johan Cruyff College is een idee van Johan Cruyff zelf. Hij wil met dit initiatief topsporters de mogelijkheid geven om niet te hoeven kiezen tussen het volgen van een opleiding en hun carrière in de sport. Omdat de combinatie opleiding-sport juist voor topsporters zo moeilijk is, richten de Johan Cruyff opleidingen zich speciaal op deze groep. Er wordt daarom streng geselecteerd bij toelating. De jongens en meisjes moeten sporten op het hoogste niveau of het talent bezitten om dat te bereiken. Verder gelden dezelfde toelatingseisen als voor elke mbo-opleiding op het hoogste niveau.

Het Johan Cruyff College is onderdeel van het Regionaal Opleidingen Centrum van Amsterdam (ROCvA) en zal gevestigd worden in het nieuwe schoolgebouw naast de Arena in Amsterdam Zuidoost. Tal van mensen uit de sport en het onderwijs zullen hierbij aanwezig zijn waaronder ook een aantal aspirant leerlingen van het Johan Cruyff College.

=================EINDE BERICHT=================



Ingezonden persbericht