Gemeente Oirschot

Informatieavond inrichting Groote Beerze

Waterschap De Dommel heeft in samenwerking met de gemeente Oirschot, Brabants Landschap, de ZLTO en de provincie Noord-Brabant een inrichtingsplan voor de Groote Beerze opgesteld. Om het plan aan de inwoners van onze gemeente te presenteren, organiseert het Waterschap op 6 april een informatiebijeenkomst.

Uitgangspunten
De inrichting van het Beerzedal bij Middelbeers maakt deel uit van een samenhangend geheel van bestaande en nieuwe natuurgebieden, de zogeheten Ecologische Hoofdstructuur (EHS). In het project EHS Middelbeers staat het herstel van de natuur zoals die vroeger in het stroomgebied van de Groote Beerze voorkwam, voorop. In het project ligt het accent op het ingrijpen in de waterhuishouding. Daarbij wordt natuurlijk niet alleen gekeken naar de belangen van de natuur, maar ook naar die van de landbouw en recreatie. Een belangrijk uitgangspunt is dat de maatregelen geen wateroverlast mogen veroorzaken op laaggelegen landbouwgronden of bebouwde percelen. Ook het verminderen van de verdroging in de landbouw en het recreatief medegebruik zijn doelstellingen van het opnieuw inrichten van het Beerzedal.

Inspraak en informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst op 6 april begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Kemphaan in Middelbeers. Wanneer u naar de informatiebijeenkomst komt, begint ook de inspraakprocedure voor het inrichtingsplan. De plannen voor het beekherstel liggen tijdens de inspraakprocedure van 23 maart 2004 tot en met 20 april 2004 ter inzage in Stroomgebiedkantoor Beerze en Reusel van Waterschap de Dommel, Steenfortseweg 2c in Middelbeers en in het Waterschapshuis, Bosscheweg 56 in Boxtel.