Gemeente Maassluis

Persberichten

30-3-2004

Commissie Stadsontwikkeling en beheer vergadert op 6 april

Op dinsdag 6 april 2004 komt de raadscommissie voor stadsontwikkeling en beheer om 20.00 uur bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer P.E.H. Kromdijk.

Op de agenda van de vergadering staan de volgende onderwerpen:

Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agenda kan, indien door burgers wordt ingesproken, worden aangepast.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om aan de commissie vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het werkterrein van de commissie behoren, maar niet op de agenda van de vergadering staan.
Vaststelling van de verslagen
Verslagen van de openbare vergadering op 2 maart 2004 en de besloten gecombineerde vergadering van de commissies SOB en Middelen op 19 februari 2004.
Informatie van bestuurders en raadsleden over commissies en instellingen
Onder dit agendapunt informeren collegeleden en raadsleden de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
Uitgenodigd: mevrouw ir. E.J. Groosman-van den Brandhof, de heer mr. drs. J. de Visser en de heer A.G.M. Keijzer Raadsvoorstel inzake het voortzetten van de RO-procedure voor de bouw van drie woontorens Burgemeesterswijk Tijdens de terinzageligging als bedoeld in artikel 19a, lid 4 WRO zijn meerdere zienswijzen kenbaar gemaakt tegen het ontwerpplan voor drie woontorens in het zuidelijk deel van de Burgemeesterswijk (tussen de Merellaan en de spoorlijn). Het college stelt de raad voor de vrijstellingsprocedure voort te zetten.
Raadsvoorstel m.b.t. het voortzetten van de vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van woningen Hof Zuid en Burg. Van Reesstraat
Tijdens de terinzagelegging als bedoeld in artikel 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening, zijn drie inspraakreacties binnengekomen tegen het ontwerpplan voor 20 woningen (Burg. van Reesstraat) en 139 woningen (Hof Zuid) in het zuidelijk deel van de Burgemeesterswijk. Het college stelt de raad voor de vrijstellingsprocedure voort te zetten en een een voorbereidingsbesluit te nemen.
Raadsvoorstel inzake de vaststelling van de Partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad
Het ontwerp-bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad wordt ter vaststelling aan de raad aangeboden. Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied De Kade
Het college stelt de raad voor voor het gebied De Kade een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 WRO te nemen teneinde ongewenste ontwikkelingen tegen te houden. Raadsvoorstel tot het voortzetten van de RO-procedure voor de Burg. De Jonghkade 35 (Veerhuis)
Tijdens de ter visie legging zijn geen nadere zienswijzen of doorslaggevende bezwaren ingediend, die grond bieden om niet aan het bouwplan voor 3 woningen en een horecabedrijf aan de Burg. de Jonghkade 35 mee te werken. Op grond hiervan besluit het college het plan voor te leggen aan de gemeenteraad voor de indiening van het vrijstellingsverzoek als bedoeld in artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bij de Provincie Zuid-Holland. Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Milieujaarverslag 2003 Over het jaar 2003 zijn drie jaarverslagen opgesteld door het cluster milieu van de sector stadsontwikkeling en beheer. In het Milieujaarverslag 2003 worden de uitgevoerde milieutaken en het gevoerde milieubeleid beschreven zodat deze kunnen worden getoetst en bewaakt. Dit verslag wordt de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden.
Daarnaast is er in het jaarverslag Klimaatbeleid 2003 een evaluatie weergegeven over de uitvoering van het plan van aanpak Klimaatbeleid 2003-2006. In het kader van het milieuzorgsysteem is een GIM-jaarverslag 2003/ Milieuzorgprogramma 2004 opgesteld. Het college biedt deze documenten ter kennisname aan. Groenstructuurplan Burgemeesterswijk, b&w-besluit incl. raadsinformatiebrief
Dit punt is op verzoek van de heer Scheerstra van de VVD-fractie op de agenda geplaatst. Naar aanleiding van de over dit onderwerp in de gemeenteraad gevoerde discussie heeft het college een raadsinformatiebrief opgesteld.
Raadsconsultatiebrief m.b.t. de Overeenkomst Woonruimteverdeling en Huisvestingsrichtlijn Stadsregio Rotterdam 2004 Na onderzoek is gebleken dat een nieuwe overeenkomst Woonruimteverdeling noodzakelijk is die passend is in de huidige tijd. Uitgangspunt is om één uniforme regeling voor alle gemeenten die deel uitmaken van de Stadsregio Rotterdam van kracht te laten zijn. Het college heeft ingestemd met de ontwerpovereenkomst, met de kanttekening dat Maassluis mogelijk een groter percentage aan sturing (labeling) nodig zal hebben dan het regionaal gemiddelde. Alvorens de overeenkomst te tekenen wordt de commissie geconsulteerd.
Beantwoording schriftelijke vragen D66 inzake de Oranjeplassen Dit punt is op verzoek van de heer De Reuver van de D66-fractie op de agenda geplaatst.
Raadsinformatie
Onder dit agendapunt worden de raadsinformatiebrieven e.d. opgesomd die na de vorige commissievergadering zijn verschenen en betrekking hebben op het werkterrein van de commissie. De commissieleden hebben de mogelijkheid hierover korte vragen te stellen.

1. Raadsinformatiebrief inzake de spoorwegovergang Maasweg
2. B. en W. besluit m.b.t. het Gemeentelijk Rioleringsplan Ingekomen stukken
Hierbij worden de aan de raad gerichte brieven ter kennis van de commissie gebracht, voor zover

- geen verdere actie behoeft te worden ondernomen
- een advisering door het college in voorbereiding is. Eventueel nagekomen stukken
Actiepuntenlijst
Verder voorkomende zaken
Agendapunten volgende vergadering De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid / geagendeerd.
Sluiting
Uiterlijk om 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de vergaderstukken in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Stadsontwikkeling en -beheer van 6-4-2004