Ingezonden persbericht


Persbericht

Stichting tevreden met vonnis in kort geding

De Stichting GOW&P heeft met instemming kennis genomen van het vonnis dat vandaag is gewezen in kort geding zoals tegen haar is aangespannen door Wagner en Partners.

De stichting is tevreden dat haar uitingen inzake de onaanvaardbare belangenverstrengeling tussen o.m. Wagner & Partners en het Vastgoedmixfonds overeind zijn gehouden. In dat kader is ook de vordering dat niet mag worden gesteld dat Wagner & Partners haar eigenbelang ondergeschikt maakt aan dat van de klanten afgewezen. Deze laatste situatie ziet toe op overtreding van de Gedragsregels Cliƫntenremissiers en zal een belangrijke rol gaan spelen in de juridische procedures die de stichting voorbereidt.

Waar de inhoudelijke hoofdlijnen overeind zijn gebleven, heeft de rechter in een aantal gevallen geoordeeld dat de gebezigde kwalificaties te zwaar (en daardoor: onrechtmatig) waren. De stichting zal zich daarom in het vervolg bedienen van een terughoudender opstelling in de media. Enerzijds om het belang van haar deelnemers optimaal te kunnen dienen en anderzijds om zich optimaal te concentreren op de inhoudelijke kant van de zaak.

Inmiddels zijn al meer dan 150 dossiers geanalyseerd waarin de onaanvaardbare belangenverstrengeling telkens is aangetroffen.

Op 6 april zal de stichting afzonderlijk praten met Aegon (box+ beleggen) en Wagner & Partners (financieel plan) teneinde tot een buitengerechtelijke oplossing te komen. Indien e.e.a. niet tot aanvaarbare oplossingen leidt, hoopt zij begin mei de eerste zaken voor te brengen.

Einde bericht



Ingezonden persbericht