Politie Drenthe

Politie houdt Innovatie- en Kwaliteitsdag

Assen 02-04-2004 - Politie Drenthe wisselt vernieuwende oplossingen uit voor vraagstukken en uitdagingen. Achttien projecten worden getoond.

Drentse Innovatie- en Kwaliteitsdag

Op dinsdag 6 april aanstaande organiseert Politie Drenthe een zogenaamde DIK-dag. Deze Drentse Innovatie- en Kwaliteitsdag, die voor de tweede keer wordt georganiseerd voor en door medewerkers van Politie Drenthe, wordt gehouden in de Giraf in Emmen.

Het doel van deze dag is om vernieuwende oplossingen voor vraagstukken en uitdagingen met elkaar uit te wisselen. Zo wordt niet op verschillende plaatsen het wiel opnieuw uitgevonden. Dit keer zijn achttien verschillende projecten ingeschreven en zullen ruim tweehonderd medewerkers van Politie Drenthe aanwezig zijn. Daarnaast is een aantal onderdelen aanwezig met een informatiestand om zo aan collega's te laten zien wat er allemaal in het eigen korps aanwezig is en wat men voor elkaar kan betekenen.

De projecten moeten aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten vernieuwend zijn qua aanpak en ze moeten uitwisselbaar zijn. Ter stimulering wordt deze dag een prijs uitgereikt voor het meest aansprekende project. Een jury onder leiding van C. Bijl, plaatsvervangend korpsbeheerder en burgemeester van Emmen, heeft alle inzendingen beoordeeld. Het winnende project krijgt een geldbedrag, te besteden aan het project zelf. Deze prijsuitreiking, door korpschef J.F.H. van den Berg, vindt plaats omstreeks 15.15 uur. De jury heeft drie projecten genomineerd, namelijk Veelplegers, Woensdagmiddaggesprekken en Stofkam.

Enkele projecten op deze dag

Way Out, uitgaansproject uit Hoogeveen.
In dit project worden jongeren voorbereid op het uitgaansleven, in samenwerking met gemeente en CAD

Divisie Operationele Diensten.
Een nieuwe aanpak om personeel flexibel in meerdere functies in te zetten

Woensdagmiddaggesprekken. Jeugdproject Assen.
Jeugd die zich in Assen misdraagt wordt op woensdagmiddag uitgenodigd voor een gesprek. Hierin wordt samengewerkt met andere instanties.

Blauw van binnen. Nieuw kantoorconcept.
Het nieuwe kantoorconcept dat ook bij Politie Drenthe zijn intrede zal doen en waar met flexplekken wordt gewerkt.

Aanpak hennepkwekerijen, samen met Essent.
In Assen gaat Essent altijd mee bij een inval in een woning waar een hennepkwekerij wordt vermoed.

Stofkam. Buurtonderzoek.
Het grootscheepse buurtonderzoek in de wijk Emmerschans in Emmen in het misdrijf naar het wandelvrouwtje.

Veelplegers. Samenwerking Politie - Openbaar Ministerie. De proef waarbij in district Zuid-Oost veelplegers in samenwerking met het Openbaar Ministerie op een bepaalde manier worden aangepakt.

Vertegenwoordigers van de media worden vanaf 15.00 uur uitgenodigd om bij het afsluitende gedeelte aanwezig te zijn.

Nadere informatie omtrent dit bericht kunt u verkrijgen bij Ernest Zinsmeyer, tel. 0592 361127 of 06 22662875. Info@politie-drenthe.nl