Gemeente Heeze-Leende


Grote belangstelling van 55-plussers voor Lagerhuisdebatten in Heeze, Leende en Sterksel

De gemeente organiseert samen met de Raad Welzijn Ouderen (RWO) een vijftal Lager-huisdebatten over wonen, zorg en welzijn voor 55-plussers. Ruim 300 senioren hebben zich aangemeld om in de Lagerhuisdebatten mee te denken en praten over hun toekomst. Op deze manier kunnen ze meewerken aan de vorming van een gemeentelijk beleid, dat mede is afgestemd op de behoefte van 55-plussers. In een vijftal Lagerhuisdebatten willen de gemeente en de RWO meningen, wensen en ideeën peilen en verzamelen.

Lagerhuisdebatten
De Lagerhuisdebatten vinden plaats op:
6 april in het gemeentehuis te Heeze met ruim 70 deelnemers 7 april in zaal De Gouden Leeuw in Heeze met ruim 70 deelnemers 13 april in restaurant De Scheuter in Leende met ongeveer 55 deelnemers
15 april in zaal De Gouden Leeuw in Heeze met 70 deelnemers 20 april in Dorpshuis Valentijn in Sterksel met 40 deelnemers

Alle avonden beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar.

Tijdens deze avonden komen drie discussieblokken aan bod. Eén over wonen, één over zorg en één over welzijn. Steeds zal ieder blok starten met een inleiding, verzorgd door medewerkers uit het werkveld. Vervolgens is het woord aan de aanwezigen die onder leiding van de directeur van het PON te Tilburg, de heer P. de Kroon, hun meningen en wensen kunnen inbrengen over respectievelijk wonen, zorg en welzijn. De inbreng van de aanwezigen is het hoofddoel van deze avond en zal dan ook het grootste gedeelte van de avond in beslag nemen. De voorzitter van de RWO, de heer W. Jak zal de avond openen en wethouder mevrouw D. Kerkhofs-van Zwet sluit de avonden af met een samenvatting van de gehoorde discussie en het schetsen van het vervolgtraject.

Wat willen de gemeente en RWO bereiken?
De gemeente en de RWO willen senioren in de gemeente Heeze-Leende bewust maken van de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen op het terrein van wonen, zorg en welzijn en hen hierbij actief betrekken. Ook willen ze mede activiteiten ontwikkelen en ondernemen om ervoor te zorgen dat de inwoners van Heeze-Leende op een actieve en gezonde wijze oud kunnen worden. Op basis van de uitkomsten van het Lagerhuisdebat krijgt de gemeente aanbevelingen waarmee ze haar beleid op het gebied van wonen, zorg en welzijn kan afstemmen op de wensen en behoeften van 55-plussers. Ook willen ze suggesties en ideeën van 55-plussers verzamelen waarmee verenigingen, bedrijven, het particulier initiatief, e.d. beter de belangen van senioren kunnen behartigen.