Gemeente Den Haag

april 2004
Informatiemarkt Houtrust 6 april 2004 (2 april)

De gemeente Den Haag houdt dinsdag 6 april een informatiemarkt over de herontwikkeling van Houtrust. Op de plek van de vroegere Houtrusthallen komen woningen, een school en een sporthal. Omwonenden en andere geĂŻnteresseerden zijn welkom vanaf 19.00 uur in de aula van het Mondriaancollege, Houtrustweg 2 (aan het einde van de Beeklaan).

Om de plannen van alle kanten te kunnen bekijken is een digitale maquette gemaakt van de toekomstige situatie. De bezoekers kunnen zo ervaren wat de omwonenden in 2008 van de bebouwing zullen zien en hoe er in het nieuwe gebied geleefd zal worden.

Tussen 19.00 en 20.00 uur zijn de plannen te bekijken en kunnen vragen beantwoord worden. Van 20.00 tot 22.30 uur zal er de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een gesprek over de gevolgen van de nieuwbouw en hoe eventuele hinder of overlast voorkomen, opgelost of beperkt kan worden. Vier thema's komen aan de orde: groen, verkeer, leefbaarheid en de menging van functies.

Aanwezig zullen zijn: Wethouder Arend Hilhorst, de opdrachtgevers van de bouwplannen, de architecten, de schooldirectie van de toekomstige school, de gemeentelijke dienst OCW en deskundigen van de gemeente op het terrein van ruimtelijke ordening, groen, milieu, leefbaarheid, verkeer en geluid.