SEA LIFE SCHEVENINGEN

De Amazone komt naar Scheveningen

PERSUITNODIGING

Scheveningen, maandag 5 april 2004

De Amazone komt naar Scheveningen

De nieuwe tentoonstelling in Sea Life Scheveningen heet: AMAZONIA

Morgen 6 april a.s. wordt deze spectaculaire tentoonstelling geopend. Ruim 300 m2 van Sea Life is tropisch oerwoud geworden!

Om 11.30 uur zal Amazonia geopend worden en u kunt erbij zijn!! Eerst zullen 83 vraatzuchtige Roodbuikpiranha's in hun nieuwe aquarium geplaatst worden. Vervolgens helpen drie kinderen van de Vuurtorenschool drie Roodstaartmeervallen in een aquarium te doen en tenslotte wordt de tentoonstelling officieel geopend door het aanzetten van een spectaculaire waterval: per uur stort hier 30.000 liter water naar beneden.

Piranha's zijn natuurlijk welbekend omdat ze bijtlustig kunnen zijn. Daarom zullen ook de nodige veiligheidsmaatregelen genomen worden als ze te water worden gelaten.

Jolanda, Robin en Ferry van groep 7 hebben zelf ook een aquarium thuis en zijn door Sea Life uitgenodigd om de drie Roodstaartmeervallen (die hun naam krijgen), in het nieuwe verblijf te plaatsen. Pete McLean, hoofd vissenverzorging: 'De drie Meervallen zijn nu nog baby's maar kunnen zo'n 1,5 meter lang worden. Het zijn hele karaktervolle vissen en we zullen hun groeiproces nauwgezet gaan volgen!'

Andere bewoners van Amazonia zijn o.a. prachtige, zeer kleurrijke Pijlstaartroggen, gevaarlijk vanwege het gif in hun staart. Zeer bijzonder en uniek in Nederland zijn de zwarte Arawanas.

Ook is er een school van duizenden Kardinaal tetra's, vissen die ook door mensen vaak thuis gehouden worden. En Pacu's, dit zijn vegetarische piranha's die dol zijn op noten!

De Amazone vissen zijn de eerste zoetwater dieren in het centre en daarvoor is een heel nieuw filtratiesysteem geïnstalleerd. Pete McLean: 'Wij zijn erg trots op deze nieuwe tentoonstelling. Voor ons is het ook een uitdaging om na zoutwater vissen, zowel koud als warm, ook met zoetwater vissen te gaan werken.'