Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond bezorgd om lot 1100 medewerkers Megapool 06-04-2004

CNV Dienstenbond maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van de ongeveer 1100 medewerkers van Megapool, nu het noodlijdende bedrijf surseance van betaling heeft aangevraagd en gekregen. ,,Het uitstel betekent een streep door de onderhandelingen over een sociaal plan, zegt CNV Dienstenbond-bestuurder Neoletta Poelgeest. ,,De werknemers gaan nu een erg onzekere toekomst tegemoet.

De onderhandelingen van de afgelopen weken verliepen volgens de vakbondsvrouw al niet soepel. Poelgeest: ,,De werkgevers wilden maar geen duidelijkheid verschaffen aan hun medewerkers. De stilte van de laatste paar dagen was duidelijk een opmaat voor de surseance-aanvraag. Daarom is het uitstel voor ons geen verrassing.

De bestuurder is wel verbaasd over de weinige communicatie van Megapool richting haar eigen werknemers. ,,Het personeel werd minimaal geïnformeerd en kwam daardoor steeds meer onder hoogspanning te staan. De onzekerheid zal door de surseance alleen maar toenemen. Daarom dringt CNV Dienstenbond aan op snelle duidelijkheid en willen we zo spoedig mogelijk met een bewindvoerder van Megapool om tafel, aldus Poelgeest.

Hoofddorp, 5 april 2004