Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 06-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Brand

SOEST Op maandag 5 april heeft brand gewoed in een leegstaande boerderij.

Rond 19.30 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een pand aan de Peter van den Breemerweg. Het bleek om een uitslaande brand te gaan in een 200 jaar oude rietgedekte boerderij. Het gehele pand is uitgebrand.

De elektriciteit en gas van het pand waren afgelopen week al afgesloten. Omwonenden meldden dat de afgelopen weken regelmatig jongelui in en bij het pand rondhingen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

Vernieling

SOEST Op maandag 5 april is een man aangehouden voor vernieling.

Rond 14.30 uur kwam een man een kamer van een pand aan het Raadhuisplein binnen. De daar aanwezige 26-jarige medewerker had geen afspraak met de man en vroeg wat hij kwam doen. De man reageerde verbaal zeer agressief, waarop de medewerker de kamer verliet. Toen hij kort daarna terugkwam met een beveiligingsbeambte, bleek de man een snoer van een toetsenbord van een computer te hebben kapot getrokken. Daarop werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aan de politie overgedragen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gewond bij val

BAARN Op maandag 5 april raakte een vrouw gewond bij een valpartij.

Rond 20.55 uur bevonden een 70-jarige vrouw uit Ede en haar man zich aan boord van hun boot. De boot stond op het droge bij een bedrijf aan het Zuidereind. Toen de vrouw via een trapje de boot wilde verlaten, kwam zij ten val. Zij liep een hoofdwond op en was kort niet aanspreekbaar. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.