Politie Drenthe

dinsdag 06-04-04

Assen 06-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Assistentie na ongeluk
DROUWEN - Maandagavond tegen kwart voor zes heeft de politie geassisteerd na een eenzijdig ongeval op de Gasselterstraat. De politie trof een auto aan die tegen een lantarenpaal was gereden die in de berm stond. De 22-jarige bestuurder uit Gieten zat nog in de auto en klaagde over rug en nek klachten. De brandweer heeft het dak van de auto gekipt. De man is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

SMILDE Een auto botste maandagavond op de kruising Wittewijk / Rijksweg op een bromfiets. De 27-jarige automobiliste uit Appelscha reed over de Rijksweg uit de richting van Assen, op de kruising wilde zij links afslaan richting Appelscha. Zij zag hierbij de 29-jarige bromfietser uit Geeuwenbrug over het hoofd die over het fietspad reed. Een aanrijding was het gevolg. De man werd voor controle naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht met een letsel aan zijn rug en been.

COEVORDEN Op de Rondweg gebeurde maandagavond rond halfelf een ongeval. Een 24-jarige vrouw uit Coevorden werd verblind door een tegenligger bij de afslag naar de Europaweg. Hierdoor raakte zij in de berm en knalde op een boom. Ze kwam er goed vanaf en had lichte schaafwondje op het hoofd.

Politie bekeurt alcomobilist
EMMEN De politie heeft maandagavond een automobilist uit Emmen bekeurd die met teveel alcohol op achter het stuur zat. Op de Nieuw Amsterdamsestraat werd de man gecontroleerd. De ademanalyse leverde een resultaat van 1,2 promille (555 µg/l ) op. In overleg met parketsecretaris kreeg de man een dagvaarding.

Pui geramd bij inbraak
GIETEN Bij een inbraak bij een winkel aan de Stationstraat is in de nacht van maandag op dinsdag de winkelpui geramd. Tegen vijf uur kreeg de politie melding van de inbraak. Een auto heeft over het trottoir gereden en vervolgens de pui geramd. Door de kapotte ruit is een aantal flessen sterke drank weggenomen. Het totale schadebedrag is nog onbekend.

Vernieler gepakt
RODEN De politie heeft maandagavond een 19-jarige Rodenaar aangehouden voor vernieling. De politie werd gewaarschuwd door getuigen. De getuigen zagen de man in de Zulthereschweg tegen autos aan trappen. De politie stelt verder onderzoek in.

Politie treedt op in kader van huiselijk geweld ASSEN In Assen-Oost is de politie maandagmiddag bij een ruzie en huiselijke sfeer geweest. Een 34-jarige man had zijn 27-jarige vriendin geslagen. De man is door de politie aangehouden. In het kader van het project Huiselijk geweld´ wordt deze zaak verder opgepakt.

Winkeldief gepakt
ASSEN Een winkeldief is maandagmiddag aan de politie overgedragen. De 27-jarige Assenaar had in een winkel aan de Paul Krugerstraat een breezer gestolen. Hij stak het flesje in zijn stak en liep langs de kassa. Door personeel werd de man aangesproken. De man kreeg een dagvaarding.

Politie zoekt vernielers
HOOGEVEEN De politie werd maandag geconfronteerd met twee verschillende vernielingen van autos. In de Muurbloemstraat werd een buitenspiegel en spatbord vernield. De 37-jarige eigenaresse, woonachtig in Hoogeveen schat de schade op zon 250,-. In de Wolfsbosstraat ontdekte een 48-jarige Hoogevener tegen kwart voor vier dat zijn auto bekrast was. Hier bedraagt de schade zon 750,-.

Paarden dood onderverdachte omstandigheden
HOLLANDSCHEVELD - Maandagavond heeft de politie twee dode paarden en een paard in shock toestand aangetroffen in een weiland aan de Albartsweg. Daarop heeft de politie de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld. De drie paarden zijn in beslag genomen, op de dode paarden zal sectie worden verricht in Utrecht. De 48-jarige eigenaar van de paarden verklaarde de dieren de avond ervoor nog gevoerd te hebben, toen verkeerden de dieren volgens hem nog in goede conditie.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl