Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 15 2004

Gemeentelijke informatie

boomfeestdag

Molenhoek krijgt op 7 april een Prinses Amaliaboom

In verband met het overlijden van Prinses Juliana is de Nationale Boomfeestdag uitgesteld en daarmee ook het aanplanten van de geboorteboom welke ter ere van de geboorte van Kroonprinses Amalia geplant zou worden.
Geboortebomen symboliseren dat ieder kind van elke rang en stand moet kunnen opgroeien in een groen en gezonde wereld. Staatbosbeheer en de Stichting Nationale boomfeestdag hebben deze geboortebomen geschonken aan de Nederlandse gemeenten, met als voorwaarde dat de bomen geplant worden op de nationale Boomfeestdag met de schooljeugd. In het hart van de Molenhoek bij basisschool "de Grote Lier" is in het nieuwe centrumplan een speciale plek gecreëerd voor deze geboorteboom. Het is een zgn. Koningslinde en past uitstekend in het cirkelvormige vak. Deze bomen worden ook wel Koningsbomen genoemd. Het zijn de monumentale bomen van de toekomst en moeten dan ook een plek krijgen waar ze voor meer dan honderd jaar kunnen blijven groeien. Op woensdag 7 april om 10.00 uur zal burgemeester Ellen Hanselaar, samen met enkele schoolkinderen van basisschool "de Grote Lier" de boom planten. Het zijn de kinderen die op de geboortedag van prinses Amalia, 7 december 2003 en op 7 april, jarig zijn. Daarna wordt er ook een plaquette bij geplaatst.
Bijna alle kinderen van deze basisschool zullen getuige zijn van de aanplant en hebben van tevoren hun wens voor een gezonde wereld of voor de toekomst van prinses Amalia op een kaartje gezet. Enkele daarvan zullen bij de boom opgehangen worden.
Er wordt op een later tijdstip een laag hekwerk omheen geplaatst om deze bijzondere plek nog extra te accentueren. Dit hekwerk is geschonken door de aannemer die de reconstructie van dit Centrumplan uitvoert, de fa. Nijenhof.
Tenslotte wordt het ronde perk vol geplant met heesterrozen.

In onze gemeente staan, zover bekend, meer Koningsbomen:
* De Koningin Julianaboom staat voor het gemeenschapshuis in Middelaar
* De Koningin Beatrixboom staat op het parkeerterrein voor de r.k. kerk in Middelaar

* De Prins Willem Alexanderboom staat bij de basisschool aan de Kon. Julianastraat in Mook

* De grote lindeboom tegenover het gemeentehuis is waarschijnlijk ook een Koningsboom.
De afdeling Grondgebied doet hierbij een oproep aan de mensen die meer weten of gegevens hebben over Koningsbomen in onze gemeente. U kunt dan bellen met de heer M. van Raaij, tel. 024-6969157

b&Weetjes

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 maart j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...in te stemmen met de concept nota Nota Evenementenbeleid.

...dat de uitvoering van de taken voor het vreemdelingenloket naar de gemeente Venray overgeheveld moet worden.

Vergaderingen

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering
Donderdag 8 april 2004, 19.30 uur

- Wijziging verordening op het correctief raadgevend referendum
- Wijziging aanwijzing vertegenwoordigers in externe organen
- Vaststelling afvalstoffenverordening

- Vaststelling 9e wijziging bouwverordening
- Notitie bezuinigingmogelijkheden Projectgroep Verbetering Financiële Positie fase 1

- Werkplan stedenbouwkundige werkzaamheden.
- Regionale samenwerking op het terrein van werk inkomen en zorg.
- Uitgangspunten en vervolgacties intergemeentelijke samenwerking

Openbare bekendmakingen.

Verleende bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving Verzonden Molenhoek:
Keurvorststraat 34 uitbreiden woonhuis 2 april 2004 Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:
Joh. Van Kleefstraat 11 uitbreiden woonhuis Joh. Van Kleefstraat 13 uitbreiden woonhuis Singel 1 t/m 56 verbouw entreeportalen flatgebouw
Oude Bovensteweg 28 bouw serre en kelder Hertogstraat 1 uitbreiden woonhuis

Middelaar:
Heikantseweg 12 verbouw garage tot hobbyruimte Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Vrijstelling bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens te zijn om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:

- het bouwen van een trailerstalling/carport op het perceel Bracamonteweg 26 te Mook
Inzageperiode: 7 april 2004 tot en met 4 mei 2004 Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode.
Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149.

KLEDING INZAMELINGSACTIE op 15 april a.s.
Vier maal per jaar wordt in de gehele gemeente Mook en Middelaar kleding en textiel ingezameld. Op 15 april a.s. wordt er weer een kledinginzamelingsactie gehouden.
De gemeente Mook en Middelaar heeft sinds 2001 een inzamelcontract met VAOP. Deze coöperatie heeft per 1 januari 2004 opdracht gegeven aan de stichting Aktie'68 om in onze gemeente in te zamelen. Voorheen was dit de firma Ecotex.
Medewerkers van Aktie'68 bezorgen vóór de dag van inzameling plastic zakken huis aan huis. U kunt deze zak op donderdag 15 april vanaf 8.00 uur 's morgens goed zichtbaar aan de kant van de weg zetten. Daarnaast wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om oude kleding en schoeisel gratis bij de Milieustraat aan de Veldweg 1 te Mook aan te bieden.

De volgende concept nota evenementenbeleid is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar op 30 maart 2004 en op 7 april 2004 opgenomen in het gemeenteblad.

Concept nota evenementenbeleid gemeente Mook en Middelaar In de gemeente Mook en Middelaar vinden jaarlijks een aantal evenementen plaats. Het gaat om een aantal vaste evenementen, zoals carnaval, oranjefestiviteiten, kermis in Mook en Middelaar, circusvoorstellingen, Molenhoekdag, Bouwdagen Jeugd- en Jongerenwerk, Mook op Stelten, Vierdaagse, etc.. Daarnaast worden er jaarlijks incidenteel evenementen georganiseerd.
De rol van de gemeente ten aanzien van evenementen moet worden verbeterd. Vanuit de bevolking komt steeds vaker de opmerking dat zij overlast ondervindt van de evenementen die in de gemeente plaatsvinden. Er moeten duidelijke regels komen voor het organiseren van evenementen. Deze regels dienen ook bij de bevolking bekend te zijn. Dit heeft geresulteerd in een nota evenementenbeleid voor de gehele gemeente.
Inzageperiode: 13 april tot en met 4 mei 2004

Nadere informatie: bureau publieksbalie, tel. 024-6969111

Het gemeenteblad
Het gemeenteblad van Mook en Middelaar is een verzameling van alle gemeentelijke verordeningen en regelingen. Indien nieuwe regelingen door het gemeentebestuur zijn vastgesteld, worden deze toegevoegd aan de het Gemeenteblad.
Wij melden u dit via onze informatierubriek Ter Sprake. Belangstellenden kunnen kennis nemen van het Gemeenteblad bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Tegen vergoeding van kosten kunt u op verzoek een afschrift ontvangen in het besluit. Het volgende besluit is vastgesteld door het hoofd van de afdeling Middelen van Mook en Middelaar op 30 maart 2004 en op 1 april 2004 opgenomen in het gemeenteblad.

Vaststelling aangiftebiljet toeristenbelastingen

Inhoud: Ter bepaling van het aantal aanwezige kampeermiddelen op campings en vaartuigen in jachthavens dient aangifte te worden gedaan.

Daartoe is het aangiftebiljet vastgesteld.

Het besluit treedt in werking op 1 april 2004
Nadere informatie: afdeling Middelen, bureau Financiën, tel. 024-6969168

KANDIDAATSTELLING

De burgemeester van Mook en Middelaar maakt het volgende bekend:
1. Op woensdag 28 april 2004 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement plaatshebben.
2. Op die dag kunnen bij het centraal stembureau van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.
3. De benodigde formulieren voor:

- de lijsten van kandidaten (model H 1)

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
- machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H 3-2)
- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst model H 4)

- de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10) zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling bij de Kiesraad, Postbus 20011, 2500 EA te Den Haag kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van elfduizendtweehonderdvijftig euro worden
betaald aan de Kiesraad, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van het Europees
Parlement een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.
Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden verstrekt door de Kiesraad, hiervoor genoemd.

Gemeentehuis gesloten
In verband met Pasen zijn alle gemeentelijke diensten op vrijdag 9 en maandag 12 april gesloten. Dit geldt ook voor de gemeentelijke werkplaats.
De milieustraat is op zaterdag 10 april normaal geopend.

Berichttype Ter sprake