Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 6 april 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/VLAARDINGEN - Politiepersoneel van de districten Oost en Waterweg ontmantelde maandagmorgen hennepkwekerijen in schuur aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel en in een pand aan de Kreekweg in Vlaardingen.
In de schuur aan de Burgemeester Schalijlaan werden 575 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij, een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd op grond van de Opiumwet aangehouden.
In een pand aan de Kreekweg, dat tevens werd gebruikt voor het toppen van hennepplanten, werden in totaal zo'n 2.000 hennepplanten en ruim veertig kilo gedroogde henneptoppen in beslag genomen. In het pand werden twee echtparen uit Vlaardingen en Capelle aan den IJssel aangehouden. Het viertal werd na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. Personeel van Eneco sloot de stroomvoorziening af.


* MAN BEROOFD VAN FIETS
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks elf uur werd een 22-jarige Rotterdammer op de 's-Gravenweg nabij het metrostation Kralingse Zoom beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer werd belaagd door een onbekende man, die hem met een pistool bedreigde. Onder bedreiging moest het slachtoffer zijn fiets afgeven, waarna zijn belager er mee vandoor ging.


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN HORECAGELEGENHEDEN IN OUDE NOORDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandag van één uur 's middags tot tien uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden. Daarbij werden in achttien horecagelegenheden op onder meer het Noordplein, aan het Zwaanshals en in de 1e Pijnackerstraat in totaal 245 personen gefouilleerd. In beslag genomen werden één mes, een busje cs-gas en een blok hasjiesj van zo'n 100 gram, waarvoor boetes werden opgelegd, variërend van 65 tot 200 euro.


* BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond maandagmorgen brand in een woning aan de Röntgenstraat. Terwijl de bewoonster niet thuis was greep het vuur in de woning om zich heen. Mogelijk door de bubbele beglazing, die stand hield, sloeg de brand niet uit maar doofde vanzelf. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning brandde wel uit. De bewoonster moest elders worden ondergebracht.


* VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEKOMEN

SCHIEDAM - Maandagavond omstreeks kwart voor acht meldde een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel zich bij een politiebureau. De man verklaarde zijn 33-jarige ex-vriendin in haar woning aan het Broersvest om het leven te hebben gebracht. Hierop stelden politiemensen een onderzoek in en troffen in de woning het levenloze lichaam van de vrouw aan. Het lichaam vertoonde uiterlijke sporen van geweld. De 54-jarige man werd aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Er zal sectie worden verricht op het slachtoffer teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De toedracht van het misdrijf ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.