Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 7 april 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Fascinatio Boulevard, brug bouwen.
Bilderdijkstraat 24, dakkapel voorzijde aanbrengen. Fascinatio fase 2, 10 woningen bouwen.
Rivierweg 111, opslagruimte veranderen.
Arica 144, woning uitbreiden.
Diezedal 11 en 13, woning uitbreiden.
Paganinistraat 32, dakkapel achterzijde aanbrengen. Goudenregenstraat 47, woning uitbreiden.
Capelseweg 110, voorgevel veranderen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Arica 144, woning uitbreiden.

2. Diezedal 11 en 13, woning uitbreiden.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 8 april 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 25 maart 2004:
Rivium Boulevard 301, kantoor uitbreiden.
Tsjaikovskistraat 26, wanddoorbraak.
Sint Annabaai 20, woning uitbreiden en dakkapel aanbrengen.

Verzenddatum 1 april 2004:
Kanaalweg 3-7, kozijnen voorgevel vergroten.
Mendelssohnstraat 23, dakkapel voorzijde aanbrengen. Sint Luciabaai 66, dakkapel voorzijde aanbrengen. Goudenregenstraat 62, stalling/reparatieruimte bouwen. Meindert Hobbemastraat 16, loggia dichtmaken. Rogaland 17, dakkapellen aanbrengen.
Lippedal 34, dakkapellen aanbrengen.
Lippedal 38, dakkapellen aanbrengen.
Aleoeten 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN

Kapvergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 26 maart 2004:
Sportterrein De Zwervers (Couwenhoekseweg) 1 populier, 1 beuk en 1 linde. De bomen worden gerooid wegens uitbreiding van de kleedruimte. De bomen staan te dicht op de locatie waar de uitbouw moet komen.

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend: Griet Manshande Erf 1 Robinia. De boom wordt gekapt wegens vitaliteitsvermindering en kroonsterfte. Herplant met een andere boomsoort.
Bongerd 8 1 Salix tussen Schenkelse Dreef en Dotterlei nabij het kinderdagverblijf. De boom vertoont inscheuring en is een gevaar voor de omgeving.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BESTEMMINGSPLAN MIDDELWATERING

Inspraakprocedure voor de bouw van 14 appartementen op het Gosauterrein aan de Dorpsstraat

Het college maakt, op grond van de Inspraakverordening, bekend dat een verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan is ontvangen voor de bouw van 14 appartementen op het Gosauterrein aan de Dorpsstraat. Daar de bouw van de 14 appartementen niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De stukken behorende bij het verzoek liggen van 8 april tot en met 21 mei 2004 ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. In deze periode kunt u schriftelijk een inspraakreactie ten aanzien van het bouwplan kenbaar maken.

Informatie- en inspraakbijeenkomst
Als onderdeel van de inspraakprocedure vindt op donderdag 22 april 2004 een informatie- en inspraakbijeenkomst plaats. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

INSPRAAKPROCEDURE WIJZIGINGSPLAN t ANKER

Nieuwe datum inspraak- en informatiebijeenkomst wijzigingsplan t Anker.

In verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana is de geplande inspraak- en informatiebijeenkomst over het wijzigingsplan voor de locatie van t Anker op dinsdag 30 maart 2004 niet doorgegaan. De bijeenkomst is nu verplaatst naar donderdag 15 april 2004 om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. De inspraakbijeenkomst maakt onderdeel uit van de inspraakprocedure van het wijzigingsplan t Anker. De inspraakperiode loopt nog tot en met 21 april 2004. De stukken met betrekking tot het wijzigingsplan kunt u inzien bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Tot en met 21 april 2004 kunt u schriftelijk inspraakreacties kenbaar maken ten aanzien van het herinrichtingsplan.

INVALIDENPARKEERPLAATSEN

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een invalidenparkeerplaats bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 30 maart 2004 (datum besluit 24 maart 2004): kentekennummer 72-JL-DG voor de heer A. Bathoorn (bestuurder) nabij het woonadres Akkerwinde 254, Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 30 maart 2004 (datum besluit 24 maart 2004): kentekennummer ZD-59-GS voor de heer D. Ruijs (bestuurder) nabij het woonadres Louis Couperusplaats 27, Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 2 april 2004 (datum besluit 1 april 2004): kentekennummer 35-ND-JJ voor mevrouw M.A.C. Hollebrandse-Kok (bestuurder) nabij het woonadres Beemsterhoek 5, Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de stukken behorende bij het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan Middelwatering, de stukken behorende bij het wijzigingsplan t Anker en de besluiten over de invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.