AutoRai


6-4-2004

Nieuwe Audi A6 biedt intelligent optieprogramma

De nieuwe Audi A6 biedt met zijn standaarduitvoering een niveau dat zelfs in de topklasse nog niet vanzelfsprekend is. Dat geldt niet alleen voor de hoogwaardige materialen en de hoge productiekwaliteit, maar ook voor de uitrusting en het optieprogramma.

Daarmee beschikt de koper van een nieuwe A6 over ongekende maatwerkmogelijkheden - niet alleen qua omvang, maar zeker ook wat betreft het unieke karakter van een aantal opties.

Dat begint al met de keuze van de lakkleur. Voor de nieuwe Audi A6 zijn maar liefst vijftien kleuren beschikbaar, waarvan er vier compleet nieuw zijn voor Audi. Tinten die zich smaakvol laten combineren met de talrijke interieuruitvoeringen. Hoogwaardige stof- en ledervarianten plus verschillende uitvoeringen voor de sierlijsten bieden alternatieven genoeg om elke A6 een eigen gezicht te geven.

Het MMI (Multi Media Interface) met 6,5-inch monochroom display en radio/CD-speler met vier luidsprekers, kan in twee stappen worden opgewaardeerd: tot MMI plus en tot MMI high. Deze laatste omvat onder meer een 7-inch kleurendisplay. Daarnaast kan het systeem nog worden uitgebreid met andere componenten, zoals een TV-functie en een DVD-navigatiesysteem. Net als het audiosysteem kan ook het navigatiesysteem via de MMI-terminal worden bediend. De grotere opslagcapaciteit van een DVD en de aanzienlijk uitgebreidere bedieningsfuncties geven het Audi-systeem ongekende mogelijkheden. Als verdere optie vergroot het spraakbedieningssysteem voor talrijke functies op infotainmentgebied het ergonomische comfort van MMI nogmaals aanzienlijk.

Het speciaal op de A6 afgestemde BOSE Surround Sound System biedt een ongekende muziekkwaliteit: vijf versterkerkanalen verdelen de klanken als in een concertzaal, en bieden de luisteraars daarmee een muziekbeleving die in deze klasse maatstaven zet. Daarnaast biedt het BOSE-systeem een elektronische compensatie van autospecifieke geluiden. Wie ook exterieurgeluiden grotendeels wil uitbannen, kan kiezen voor isolatieglas. Dit is tevens extra warmtewerend en biedt een betere bescherming tegen inbraak.

Voor het eerst is in de nieuwe Audi A6 een handsfree autotelefoon met draadloze hoorn verkrijgbaar. Via Bluetooth-techniek staat de hoorn in verbinding met het in de auto geïntegreerde telefoonsysteem. Bluetooth maakt ook de uitwisseling van andere gegevens mogelijk, zoals bijvoorbeeld opgeslagen telefoonnummers. Alle belangrijke functies van de telefoon kunnen zowel via de hoorn als via de MMI-terminal worden bediend.

De optionele sportstoelen bieden niet alleen een perfecte zijdelingse steun, maar ook een optimaal reiscomfort. Voor de talrijke verstelmogelijkheden, zoals de stand van de rugleuning, zithoek, zithoogte, bovenbeensteun en zithoogte is er keuze uit handmatige en elektrische bediening.

De volautomatische airconditioning plus biedt de inzittenden een nog aangenamer reiscomfort. Hij onderscheidt zich door de gescheiden luchtverdeling en temperatuurregeling voor bestuurder en voorpassagier, de tochtvrije indirecte

ventilatie, de qua temperatuur regelbare ventilatieroosters in het midden van het dashboard en de luchtvochtigheidsensor. Andere kenmerken: de restwarmtefunctie, de automatische recirculatieregeling en extra ventilatie achterin via roosters in de portierstijlen.

Naast een multifunctioneel, lederen

3-spaaks sportstuur is ook een multifunctioneel, lederen stuurwiel met
4 spaken verkrijgbaar. Modulair kunnen extra functies, zoals schakelpeddels achter het stuur of stuurwielrandverwarming, worden toegevoegd. Een optisch bijzonder aantrekkelijk alternatief is het multifunctionele, houten 3-spaaks sportstuur, waarbij de rand kan worden uitgevoerd in wortelnotenhout of gevlamd berkenhout. Voor autos met automaat kan ook dit stuur worden gecombineerd met schakelpeddels. Ook de versnellingspook of keuzehendelgreep is verkrijgbaar in een houten uitvoering.

Een nog beter zicht in het donker of bij slecht weer wordt geboden door het adaptive light inclusief Xenon plus. De actieve bochtverlichting zorgt met de meedraaiende koplampen vanaf 12 km/h in bochten voor een veel beter zicht. De Xenon plus-verlichting omvat standaard dagverlichting en remlichten in LED-techniek.

Vanaf 2005 is de nieuwe Audi A6 ook verkrijgbaar met de radargestuurde afstandsregeling adaptive cruise control. Deze uitbreiding van de standaard cruise control vergroot het rijcomfort aanzienlijk omdat het de afstand tot voorliggers automatisch aanpast aan de snelheid. Het systeem werkt tussen 30 en 200 km/h.

Eveneens vanaf 2005 is de A6 verkrijgbaar met het luchtgeveerde onderstel adaptive air suspension. Direct vanaf de introductie kan de A6 echter al wel worden besteld met een 20 mm verlaagd sportonderstel. Passend daarbij zijn talrijke lichtmetalen velgen in diverse maten (tot 18 inch) verkrijgbaar, die rijdynamiek en sportieve optiek nog verder verfijnen.

Ook de bagage reist business class in de nieuwe Audi A6. Met het bagageruimtepakket - bestaande uit bevestigingshaken, een combinet en een 12 volt-contactdoos - kan ook het laadruim worden opgewaardeerd. Een extra comfort-attribuut is het automatisch openende kofferdeksel. Het skifoedraal maakt het meenemen van lange voorwerpen mogelijk.

Een ander zinvol comfortdetail is de trekhaak met mechanisch zwenkbare kogelstang, die gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te bedienen is.

Bestuurders van de nieuwe A6 hoeven desgewenst hun contactsleutel nog maar zelden uit hun zak te halen: de optionele advanced key fungeert - net als nu reeds bij de Audi A8 - als elektronische toegangs- en startautorisatie. Dit wordt bewerkstelligd door een elektronische impulsgever in de contactsleutel, waarvan het signaal wordt geregistreerd en gecontroleerd door een naderingssensor in het portier.

Bij goedkeuring ontgrendelt het systeem de portieren als de bestuurder of passagiers aan een portiergreep trekken. Ook de voor het kunnen wegrijden vereiste vrijgave van stuurslot en ontsteking gaat dan elektronisch en draadloos. De motor wordt gestart via een starttoets op de middenconsole.

Naast de omvangrijke standaarduitrusting is er ook een Pro Line uitvoering samen te stellen met een klantenvoordeel van circa 25 procent. Deze uitvoering van de Audi A6 is voorzien van een aantal meeruitvoeringen. Half mei wordt de nieuwe A6 in de showroom verwacht en de prijs begint bij Half mei wordt de nieuwe A6 in de showroom verwacht en de prijs begint bij 44.390,- inclusief BPM en BTW.