Eicon Networks integreert Diva Server met Envox 5 ontwikkelplatform

Integratie biedt krachtige oplossingen voor spraakverkeer, stembesturing en telefonisch vergaderen

Den Haag, 6 april 2004 - Eicon Networks, vooraanstaand producent van communicatieproducten voor zakelijke netwerken, heeft de Diva Server productlijn geïntegreerd met het Envox 5 Communications Development Platform van Envox Worldwide, een toonaangevende aanbieder van communicatieoplossingen die met spraakfunctionaliteit uitgerust zijn. Eicon biedt gebruikers van Diva Server nu geïntegreerde toegang tot de ontwikkelomgeving van Envox 5, waardoor oplossingen voor spraakverkeer, stembesturing en telefonisch vergaderen sneller ontwikkeld kunnen worden. Voorts biedt de compatibiliteit met Envox 5 belangrijke voordelen op het gebied van integratie van spraakproducten, VoiceXML, systeemintegratie en beheer voor de Eicon Diva Server communicatie-adapters.

Eicon heeft tot de integratie met Envox 5 besloten om haar positie in de markt voor spraakoplossingen te versterken. Diva Server beschikt al over state-of-the-art functionaliteit, zoals Echo Cancellation en Barge-In, die mogelijk wordt gemaakt door de ingebouwde digitale signaalprocessoren (DSP's). Bijzonder aan het product is dat het over voldoende ingebouwde capaciteit beschikt om voor elke poort een volledige reeks kwalitatief hoogwaardige ASR (Automatic Speech Recognition)-, TTS (Text to Speech)-, vergader- en spraakapplicaties te ondersteunen, zonder de noodzaak van additionele hardware. Door de ondersteuning van Envox 5 kan Eicon nu complete oplossingen aanbieden met integratiemogelijkheden voor geavanceerde spraakproducten en met mogelijkheden voor VoiceXML.

"Door de integratie met het Envox 5 Communications Development Platform kunnen gebruikers van Diva Server nu makkelijk krachtige spraaktoepassingen ontwikkelen met geavanceerde call-controle, VoiceXML en webservices", zegt James Besley, Eicons vice-president Sales, Marketing en Support. "Voeg daar nog eens PCI-X compatibiliteit met 3,3V en een 66 MHz bus aan toe en gebruikers kunnen de modernste servers installeren om het maximale rendement uit hun applicaties te halen."

Deze oplossing is zeer schaalbaar en flexibel. De Diva Server-adapters garanderen dat de oplossingen in een verscheidenheid van telefonie-omgevingen zullen werken, waaronder Basic Rate Interface (BRI), multiple-BRI en E1/T1 met een bezettingsgraad van twee tot 120 poorten per server. Envox 5 maakt oplossingen mogelijk met elke combinatie van call-control, ASR, TTS, fax, database, e-mail en webfuncties.

Over het Envox 5 Communications Development Platform Envox 5 is een open, op standaarden gebaseerd platform voor het ontwikkelen, toepassen en beheren van met spraakfunctionaliteit uitgeruste communicatieoplossingen voor zakelijke klanten en serviceaanbieders. Het platform biedt onder meer mogelijkheden voor interactieve spraakrespons, uitgebreide selfservice, geautomatiseerde directory-assistentie, alerts en meldingen, mobiel internet, spraak-portals, spraakgestuurd CRM en één inbox voor spraak, mail, fax, etc. Envox 5 biedt een grafische programmeeromgeving, beschikt over een ingebedde VoiceXML-browser, kent veel integratiemogelijkheden voor telefonie- en spraakproducten en heeft krachtige beheer-gereedschappen waarmee grootschalige toepassingen makkelijk geconfigureerd, bewaakt en beheerd kunnen worden. Het is een zeer veelzijdig ontwikkelplatform voor communicatieoplossingen, dat het creëren en beheren van spraakoplossingen en het integreren met diverse telefonie-, data-, webservices- en back-office-omgevingen sterk vereenvoudigt. De Envox 5 ontleent zijn kracht aan de mogelijkheid om voort te bouwen op bestaande investeringen in hardware, software en ontwikkeling, terwijl tegelijkertijd een probleemloos migratiepad wordt geboden naar opkomende standaarden en nieuwe technologieën.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, geldautomaten, financial clearing netwerken, Voice-over-IP, unified messaging, fax serving en Diva Server kaarten, die overal ter wereld gebruikt kunnen worden zonder dat veranderingen in applicaties nodig zijn. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaraan Eicon ook op lokaal niveau ondersteuning biedt. Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.