Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


6 april 2004


Wilp - slachtoffer aanrijding overleden


De 26-jarige automobilist uit Hengelo (Ov) die zondagochtend 4 april rond 05.40 uur bij een eenzijdige aanrijding op de A1 ernstig gewond raakte blijkt maandag 5 april in het ziekenhuis aan zijn verwondingen te zijn overleden.


De bestuurder is rijdend in de richting Deventer door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in de rechterberm tegen een boom gebotst. In verband met het ernstige letsel werd door de ambulancedienst het Medisch Mobiel Team (traumateam per auto) ingezet. De brandweer droeg zorg voor het bevrijden van het slachtoffer uit het voertuig. Het slachtoffer werd daarna met spoed overgebracht naar het Lukasziekenhuis waar hij maandag aan zijn opgelopen verwondingen is overleden.


Zutphen - Aanrijding bij achteruit rijden

Een 28 jarige inwoner uit Warnsveld werd vannacht omstreeks 01.25 uur aangereden. Een 23 jarige automobilist uit Vorden wilde op de Berkenlaan achteruit rijden, maar zag hierbij de Warnsvelder over het hoofd die achter de auto stond te wachten op de Vordenaar. De 28 jarige liep hierbij verwondingen op aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat zowel de bestuurder als het slachtoffer hadden gedronken. De bestuurder bleek een strafbaar promillage van 1.0 te hebben.


Steenderen - Aanhangwagen weggenomen


In de nacht van zondag op maandag werd vanaf de Molenkolkweg een aanhangwagen weggenomen. Het gaat om een Haper aanhangwagen met een groene houten bak voorzien van kentekenplaat RB-HT-18.


Lochem - Auto uit verkeer


Maandagavond werd op de Koedijk de auto van een 19 jarige inwoner uit Laren gecontroleerd. Bleek dat er onder de motorkap een meertonige hoorn was gemonteerd. Verder werd onder de motorkap nogal wat elektrische bedrading aangetroffen, die niet direct voor het functioneren van de auto noodzakelijk was en mogelijk brandgevaar kon opleveren. De eigenaar moest de auto achterlaten bij het politiebureau. Daar zal de auto gecontroleerd worden door de technische mensen van de politie.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


---- --