Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 april 2004

Vrachtauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein is een vrachtauto gestolen en elders aangetroffen

Wierden

Tussen vrijdag 2 en maandag 5 april is vanaf een binnenplaats bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat een vrachtauto gestolen. Vooraf was het slot van het toegangshek geforceerd. De politie stelde een onderzoek in en trof maandagmiddag deze vrachtauto aan op de Nijverheidsweg in Vriezenveen. De vrachtauto is voor sporenonderzoek afgesleept. Het is nog niet bekend of er iets uit de wagen is weggenomen. (bps: 04-041624)

Man gewond bij brand

Brand in een oven zet de schuur in lichterlaaie

Nijverdal

Op maandag 5 april omstreeks 12.37 uur wordt een brand gemeld aan de P C Stamstraat. Een 62-jarige man heeft in een schuur achter zijn woning een oven aangezet voor het pottenbakken. Terwijl hij daarna even naar zijn woning loopt vliegt de oven in brand. Hij probeert het vuur nog te doven en loopt daarbij lichte brandwonden op aan zijn gezicht en krijgt ademhalingsproblemen door de rookontwikkeling. Hij wordt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse is, kan niet meer voorkomen worden dat de schuur volledig afbrandt. Ook naastgelegen schuren en woningen lopen rookschade op. In verband met de grote rookontwikkeling heeft de politie de straat afgesloten. (bps: 04-041787)

Verkeerscontrole

Op diverse locaties is het verkeer gecontroleerd op verschillende overtredingen

Almelo

Op maandag 5 april hield de politie op verkeerscontroles op de Rembrandtlaan, de Bleskolksingel, de Egbert ten Catelaan en de Sluitersveldsingel . In totaal controleerde zij 730 voertuigen , waarbij 46 processen-verbaal werden opgemaakt. 20x snelheidsoverschrijding
7x negeren rood licht
14x geen autogordel
5x administratieve overtredingen (bps: 04-041705)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --