Brussels Airlines


6/04/2004 > Paasvakantie levert recordcijfers op voor SN Brussels Airlines

SN Brussels Airlines noteert recordcijfers bij de start van de Paasvakantie. Vorige vrijdag, de beste dag uit de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij, vlogen 12.492 klanten met SN. Dat zijn ruim
1.000 passagiers meer dan het vorige `dagrecord'.

We kunnen rustig concluderen dat veel mensen willen reizen tijdens de Paasvakantie. Op vrijdag 2 april, de start van de vakantieperiode, vlogen 12.492 passagiers met SN. Dit is het hoogste passagiersaantal sinds de start van SN Brussels Airlines in 2002. Ter vergelijking: vorig jaar reisden 11.571 mensen op de eerste vrijdag van de Paasvakantie. Gemiddeld ligt de bezettingsgraad dit jaar ongeveer 10 tot 15 procent hoger. De voorbije dagen werden op de vluchten die uit Brussel vertrekken bezettingsgraden van 85 pct. en meer genoteerd.

Populaire bestemmingen zijn Italië, Frankrijk, Spanje en typische citytrip steden zoals Boedapest, Istanbul, Warschau, Praag en St. Petersburg. Ook de vluchten naar de Afrikaanse vakantiebestemingen in Gambia, Senegal en Kenia vertrokken vol.

Ondanks de drukke tijden verliepen de vluchtoperaties vlot. Meer dan 90 pct. van de vluchten vertrok, zoals gewoonlijk, stipt op tijd.

"Meer en meer passagiers ontdekken de voordelen van SN Brussels Airlines", zegt Chief Executive Officer Peter Davies. "We zijn tevreden over onze passagiersresultaten van de eerste maanden en over de reservaties voor de volgende maanden. SN Brussels Airlines kijkt met vertrouwen uit naar een succesvol lente- en zomerseizoen."

Sinds vorige week verbindt SN Brussels Airlines de Europese hoofdstad met Moskou en St. Petersburg. In de loop van de lente worden ook nieuwe lijndiensten naar New York JFK, Porto en Napels geopend.

Over SN Brussels Airlines:

SN Brussels Airlines is de Belgische full-service luchtvaartmaatschappij met zetel in Brussel die voor haar klanten de poort opent naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De maatschappij, die meer dan 1.850 medewerkers telt, staat borg voor meer dan 285 stipte vluchten per dag naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden, alsook voor 1 dagelijkse vlucht tussen Brussel en Chicago en 22 daarop aansluitende bestemmingen in de Verenigde Staten. Vanaf 16 mei 2004 wordt ook een lijnvlucht Brussel - New York aangeboden. De moderne vloot van SN Brussels Airlines bestaat uit 38 vliegtuigen met een business en economy class afdeling. SN Brussels Airlines heeft samenwerkingsakkoorden met gereputeerde partners. Sinds 14 december verbindt SN Brussels Airlines ook dagelijks de luchthaven van Zaventem en Parijs Noord met de hogesnelheidstrein Thalys.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Geert Sciot, Vice-President Communication

Cédric Leurquin, Manager External Communication

Tel.: +32 (0)2 723 84 00
Fax : +32 (0)2 723 84 09
GSM : +32 477 77 49 11 +32 475 42 55 07

Email: gsciot@brusselsairlines.com - cleurquin@brusselsairlines.com

> Download document