Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Akkoord over de bekendmaking van de resultaten van de sociale verkiezingen: geen bekendmaking voor 21 mei 2004

Gisteren kwamen staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het werk Kathleen Van Brempt en de representatieve werknemers- en kaderledenorganisaties, ABVV, ACV, ACLVB en NCK, tot een akkoord over de bekendmaking van de resultaten van de sociale verkiezingen 2004 . Het protocolakkoord heeft als doel deze resultaten op een serene en duidelijke manier publiek te maken.

De betrokken partijen verbinden zich ertoe geen resultaten - op sectoraal, regionaal en nationaal niveau - bekend te maken voor 21 mei 2004. Dit om de sociale verkiezingen zelf, die lopen tot 19 mei, niet te beïnvloeden. Op 21 mei zal er dan een gezamenlijke persconferentie plaatsvinden over de (voorlopige) officiële resultaten van de sociale verkiezingen.

Ook verbinden de partijen er zich toe om tijdens de periode van de sociale verkiezingen regelmatig samen te komen om de evolutie van de verzameling van de resultaten op te volgen. Er zal op 21 mei enkel gecommuniceerd worden als de resultaten betrekking hebben op ten minste 75% van het aantal geplande verkiezingen. De resultaten zullen van de overheid uitgaan en gedragen worden door de verschillende werknemers- en kaderledenorganisaties.
back