Hes Beheer NV

P E R S B E R I C H T

DIRECTIEWISSELING BIJ EBS

Europoort/Rotterdam, 6 april 2004

H.E.S. Beheer N.V. maakt bekend dat de heer drs. J. (Jaap) Kuiper (57), directeur van haar dochterbedrijf European Bulk Services (E.B.S.) B.V., dit bedrijf gaat verlaten. HES Beheer is voornemens om de heer T. (Taco) de Vries (45), momenteel algemeen directeur van Wagenborg Nedlift Noord B.V., per 1 mei 2004 te benoemen tot zijn opvolger.

De heer Kuiper heeft sinds 1 februari 2000 aan het roer gestaan van EBS. Nu zijn belangrijkste taken zijn volbracht, heeft de heer Kuiper aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en is in goed onderling overleg besloten zijn contract niet verder te verlengen. De heer Kuiper blijft nog zes maanden beschikbaar voor adviezen. Onder leiding van de heer Kuiper zijn de bezettingsgraad en het resultaat van de EBS Laurenshaven Terminal aanmerkelijk verbeterd dankzij groei van het marktaandeel in de zogenaamde zwarte producten (kolen, cokes etc.). In dezelfde periode is de schuldenlast van EBS fors gereduceerd. Na de recente verkoop van één van de twee agribulk terminals in de Europoort is het weerstandsvermogen van EBS aanzienlijk verbeterd. Dit geeft een nieuwe uitgangspositie voor de toekomst.

De heer De Vries heeft brede algemene en commerciële managementervaring opgedaan in de zakelijke industriële dienstverlening, gespecialiseerd in haven en transport. Vóór zijn indiensttreding bij Wagenborg is hij onder meer werkzaam geweest bij Mammoet Stoof, Marine Surveyors Holland en Smit Internationale. De heer De Vries heeft eerder bij EBS gewerkt, namelijk als sales manager (1989-1993) en vervolgens als operations/terminal manager (1993-1996).

De Ondernemingsraad van EBS is in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over de voorgenomen benoeming.

Directie H.E.S. Beheer N.V.