Gemeente Amsterdam

Asscher nieuwe fractievoorzitter PvdA Amsterdam 6 april 2004 - PvdA
De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Amsterdam heeft Lodewijk Asscher tot nieuwe voorzitter gekozen. Asscher volgt in die functie per direct Tjalling Halberstma op. Halbertsma besloot vorige week om na zes jaar raadslidmaatschap plaats te willen maken voor een nieuwe voorzitter.

Asscher

Lodewijk Asscher is `ongelooflijk blij met zijn uitverkiezing'. Asscher: "Ik vind het een grote eer om voorzitter te mogen zijn van deze fractie en deze gemotiveerde en betrokken mensen."

Actie, actie, actie

Asscher zegt voor de komende periode drie sleutelwoorden te hebben genoteerd: actie, actie en actie! `Er zijn de afgelopen twee jaar veel goede plannen gepresenteerd, maar Amsterdammers kopen niets voor mooie plannen. Mensen moeten daadwerkelijk uit de kaartenbak en aan het werk, de timmerman en de schilder moeten echt de scholen in, en de huizen voor het Amsterdam van morgen moeten vandaag nog worden gebouwd.'

Asscher

Lodewijk F. Asscher werd in 1974 in Amsterdam geboren. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam, en promoveerde in 2002 op zijn proefschrift Communicatiegrondrechten. Asscher werkt als Universitair Docent aan het Instituut voor Informatierecht aan de UvA. Hij schrijft vooral over privacy en vrijheid van meningsuiting in de informatiesamenleving.

Sinds 2002 is Asscher namens de PvdA lid van de Amsterdamse gemeenteraad. Hij is financieel woordvoerder, voorzitter van de commissie voor bedrijven, milieu, openbare ruimte en sport en voorzitter van de commissie voor bezwaar en beroep.

© Gemeente Amsterdam