Politie Amsterdam-Amstelland

Drugshandel in Amstelveen aangepakt
6-4-2004. Vrijdagavond werden 5 mannen gearresteerd in verband met drugshandel vanuit een bedrijfspand op een industrieterrein in Amstelveen. Het ging om de 35-jarige eigenaar van het pand, een 19-jarige werknemer, een 35-jarige leverancier van cocaïne en twee kopers. Eind vorig jaar kwam er informatie binnen dat er vanuit het pand gehandeld werd in verdovende middelen. Uiteindelijke leidde onderzoek tot arrestatie van de 5 mannen.

Nadat de leverancier de bestelde drugs had afgeleverd werd hij in de omgeving van zijn auto gearresteerd. In zijn kleding werden 8 wikkels cocaïne aangetroffen en in zijn auto een ploertendoder. Bij de eigenaar werden 2 wikkels aangetroffen en bij de werknemer 3. Bij huiszoeking bij de leveranciers werd nog eens 2 ons cocaïne gevonden. De eigenaar en de leverancier zijn op maandag voor een officier van justitie geleid. De andere verdachten zijn in de loop van het weekend heengezonden. Twee andere kopers zijn aan een politiebureau ontboden en hebben een belastende verklaring afgelegd.
Belwinkel overvallen
6-4-2004. Donderdagochtend rond 10.00 uur is een belwinkel op Wisseloord overvallen door vier gewapende mannen. Daarbij raakte een 31-jarige medewerker lichtgewond aan zijn hoofd. Hij is ter plaatse behandeld.

---

Overval fastfoodrestaurant: getuigen gezocht

6-4-2004. Het wijkteam Diemen is op zoek naar getuigen van een overval die maandagavond plaatsvond op een fastfood restaurant aan Sniep. Terwijl in het restaurant een aantal mensen zat te eten, kwamen twee negroïde mannen de zaak binnen. Een van de mannen had een kerstmuts op, de andere man trok bij binnenkomst een bivakmuts over zijn hoofd. De overvallers bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Zij trokken de kassaladen uit de kassa en verlieten de zaak. Met hun buit vluchtten zij in een kleine, rode auto.

Bent u getuige geweest of heeft u informatie over deze overval bel dan met: (0900) 8844.